Ion Iliescu: Conducerea Parlamentului este vinovată de invitarea lui Teodor Mărieş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Iliescu
Ion Iliescu

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, afirmă că actuala conducere a Parlamentului  se face vinovată de invitarea preşedintelui "Asociaţiei 21 Decembrie 1989", Teodor Mărieş, la Adunarea Omagială consacrată Revoluţiei Române din Decembrie 1989, a apreciat.

Fostul şef de stat susţine că Teodor Mărieş nu a participat la Revoluţia din decembrie 1989.

"O veritabilă 'blasfemie' a constituit-o subminarea Adunării omagiale a Parlamentului prin invitarea la luarea de cuvânt a lui Teodor Mărieş - un impostor, care nu se ştie prin ce împrejurări a ajuns în funcţia de preşedinte al 'Asociaţiei 21 Decembrie'. Asociaţia a fost fondată de aceia care s-au aflat în noaptea de 21 decembrie 1989 la Baricada de la Intercontinental. Teodor Mărieş nu a fost la Baricadă! Nu prea se ştie unde se afla, în general, în acel timp. Originar din Caransebeş, unde era portar, după informaţia dată de el, la o obscură echipă de fotbal, nu se ştie prin ce împrejurări a ajuns la Bucureşti. Nu se ştie dacă are vreo calificare şi... unde a lucrat. Prima sa apariţie 'remarcată' a fost în grupul de huligani, care au devastat clădirea Guvernului în ziua de 18 februarie 1990. Apoi a apărut în grupul provocatorilor la violenţele din Piaţa Universităţii. Cu ce autoritate poate vorbi acest individ în numele revoluţionarilor? Prezenţa sa este compromiţătoare întotdeauna", susţine preşedintele de onoare al PSD pe blogul său.

Şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată Revoluţiei din 1989 s-a transformat, marţi, într-un scandal, după ce reprezentantul Asociaţiei 21 Decembrie, Doru Mărieş, a spus că Ion Iliescu este "un criminal", ceea ce a determinat vociferări ale opoziţiei şi părăsirea sălii de plen de către PSD. Mărieş a spus că fostul preşedinte Ion Iliescu "este principalul beneficiar al crimelor de la Revoluţie".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite