Ion Iliescu: „Crin Antonescu, un puştan fără prea multă experienţă politică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider de onoare al PSD l-a portretizat ieri pe liderul liberal Crin Antonescu în termeni deloc măgulitori.

„Crin Antonescu are stilul lui, puţin cam obraznic pentru un puştan fără prea multă experienţă politică, dar care s-a trezit, în sfârşit, pe cai mari", a spus Iliescu la reuniunea forului de conducere al social-democraţilor. Iliescu l-a caracterizat în acest fel pe Antonescu, deşi l-a urecheat şi pe Victor Ponta pentru felul în care tratează relaţia cu PNL.

„Aş propune mai multă prudenţă în abordarea acestor dispute. Aş vrea să fim mai atenţi", a spus fostul lider conducerii PSD. El i-a atenţionat pe social-democraţi să găsească „platforma de acţiuni comune" cu liberalii pentru că „PDL trebuie menţinut în izolare politică". „Fiindcă nu sunt în stare să fiu tot timpul prudent, haideţi să ne batem cu PDL şi cu Băsescu", a ripostat imediat Ponta. El le-a reamintit social-democraţilor ce atitudine trebuie să aibă faţă de liberali.

„Nu cred că trebuie să primim lecţii de la liberali şi nici să ne facem griji despre ce se întâmplă cu PNL", a spus Ponta, recomandând ca bătălia să se poarte cu democrat-liberalii. Şeful PSD nu a scăpat ocazia de a-l ataca din nou pe predecesorul său la conducerea partidului, Mircea Geoană. „Văd că domnul Geoană a uitat cât de tare îl înjura Antonescu în campanie. Acum domnul Geoană, ca un bun creştin ce este, îl iubeşte din nou pe Antonescu", a spus Ponta, ironic.

PSD a scăpat de faliment

Victor Ponta i-a anunţat pe social-democraţii reuniţi la Comitetul Executiv că partidul şi-a achitat cotizaţiile restante la Partidul Socialiştilot Europeni şi la Internaţionala Socialistă şi a salvat Sediul din Kiseleff. „Era să nu mai avem sediul central pentru că patru ani am fost neserioşi", s-a plâns Ponta.

Surse din partid dezvăluiau în urmă cu câteva luni că PSD este restanţier la plata chiriei pentru sediul din Kiseleff în ultimii patru ani. Solicitată de Adevărul să precizeze care era valoarea acestor restanţe, RAPPS în a cărei administrare este sediul din Kiseleff, nu a oferit niciun răspuns. Victor Ponta a evitat să precizeze de unde a luat partidul bani pentru a-şi acoperi datoriile, iar secretarul general Liviu Dragnea s-a mulţumit să răspundă : „De la oameni care au vrut să ajute PSD".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite