Iliescu cere banii "furaţi" de la pensionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat, astăzi, că Guvernul este obligat să găsescă soluţii pentru a restitui banii pe care i-a reţinut ilegal pensionarilor.

"Pensiile au fost reţinute ilegal de stat. E un drept al oamenilor, iar statul trebuie să găsească soluţii să le restituie. Sunt veniturile oamenilor care trebuie încasate", a spus Iliescu.

Referitor la fondurile necesare pentru a face aceste restituiri către pensionari, Iliescu a răspuns: "Nu ştiu. Guvernul este obligat să găsescă soluţii. Trebuie să o facă. Nu pot eu să le dau soluţii, e o obligaţie".

Iliescu a făcut aceste declaraţii înainte de a se întâlni cu membrii Organizaţiei de pensionari a PSD, reuniţi la Palatul Parlamentului.

Fostul preşedinte a precizat că le va transmite pensionarilor social-democraţi mesajul de a încerca să-şi câştige drepturile.

Ministrul Muncii Claudia Boghicevici a declarat, că pensiile sub 740 de lei nu sunt afectat de reţinerea contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate, iar pentru cererile de restituire retroactivă a sumelor plătite pentru CASS nu există temei legal, prevederile aplicându-se doar pentru viitor.

Referitor la solicitările de restituire retroactivă a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate plătite de pensionari, ministrul Muncii a spus că decizia Curţii Constituţionale precizează clar că aceste drepturi sunt calculate şi se aplică pentru viitor.

Potrivit OUG 107/ 2010, persoanelor care beneficiază de pensii de peste 740 de lei li se reţine, de la 1 ianuarie 2011, 5,5 la sută contribuţii de sănătate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite