Ion Diaconescu despre Legea lustraţiei: Decât nimic, e bine şi asta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Diaconescu a stat 15 ani în închisoare
Ion Diaconescu a stat 15 ani în închisoare

Fostul preşedinte al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, Ion Diaconescu a declarat că este bine că s-a adoptat Legea lustraţiei, dar consideră că aceasta a venit prea târziu.

Legea lustraţiei a fost adoptată de Cameră, prin vot uninominal, la cinci ani de când a fost înregistrată în Parlament. Legea le va interzice nomenclaturiştilor comunişti să candideze şi să fie numiţi în anumite funcţii publice, pentru cinci ani de la intrarea ei în vigoare.

"Bine că a venit şi această lege, dar a venit aşa de târziu (...). Ca valoare morală, după atâţia ani, vii tocmai acum, după douăzeci şi ceva de ani, să iei măsuri, după ce respectivii au fost preşedinţi, prim-miniştri, miniştri şi aşa mai departe. Vii acum, după douăzeci şi ceva de ani, să spui că vreme de cinci ani nu vor avea dreptul să ocupe o asemenea demnitate, pare niţel ridicol, dar, în sfârşit, decât nimic, e bine şi asta", a spus, Ion Diaconescu.

În cei 20 de ani care s-au scurs de la momentul decembrie 1989 "s-au găsit diverse mijloace ca să nu se rezolve problema", a subliniat Ion Diaconescu.

Reamintim că, proiectul Legii lustraţiei a fost iniţiat de patru liberali: Mona Muscă, Eugen Nicolăescu, Viorel Oancea şi Adrian Cioroianu. Propunerea a fost înregistrată în Parlament în anul 2005.

Camera Deputaţilor a adoptat astăzi Legea lustraţiei, cu 203 voturi pentru, 40 împotrivă şi 12 abţineri, la cinci ani de la depunerea proiectului în Parlament, transmitea Agerpres.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite