Ion Iliescu spune că PSD se autodesfiinţează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Forţa unui partid este forţa ideilor pe care le inspiră. Ca să fie credibili, purtătorii de drapel ai partidului trebuie să fie exemplu în acest sens. Ei trebuie să creadă în ceea ce spun.

"Forţa unui partid este forţa ideilor pe care le inspiră. Ca să fie credibili, purtătorii de drapel ai partidului trebuie să fie exemplu în acest sens. Ei trebuie să creadă în ceea ce spun. Am mai spus-o o dată, avem foarte mulţi oameni care una spun şi alta fumează. Ăştia ne-au pierdut. Asemenea oameni au dus la pierderea credibilităţii partidului.
La viitorul congres, trebuie să ieşim cu două mesaje clare. În primul rând cu ce propunem ca proiecte, în al doilea rând cu ce oameni ieşim pentru aceste proiecte, care sunt purtătorii de mesaj", a declarat Ion Iliescu la reuniunea organizaţiei de femei a PSD, desfăşurată sâmbătă la Mamaia. Fostul preşedinte s-a arătat nemulţumit de felul în care se conturează programul partidului, denumindu-i pe cei care s-au dus la el cu o primă variantă "nişte băieţi care nu ştiu să facă programe". Mai întâi a trecut în revistă toată istoria elaborării unor documente programatice ale PSD şi ale unor programe sectoriale gândite de acest partid, în ideea de a arăta câţi specialişti nefolosiţi astăzi are fosta formaţiune de guvernământ. Apoi a spus pe un ton exasperat: "şi ce se întâmplă acum, mă trezesc cu un document de partid, elaborat de oameni de-ai noştri şi care vin cu constatarea că în România este o bulibăşeală totală, şi nimeni n-are gândire.
Chiar nu vă e ruşine? Vorbim de PSD, care are specialişti şi care nu foloseşte expertiza acumulată de partid în 16 ani de zile. Ce, se naşte lumea odată cu voi? De unde o asemenea viziune?
Este o viziune primitivă. Dacă asta înseamnă alternanţă, asta înseamnă autodesfiinţare". Iliescu a avut, de altfel, un atac direct la întreaga conducere actuală a PSD, rememorând momentul congresului la care aceasta a fost aleasă şi spunând încă o dată că atunci a fost vorba de nişte jocuri de culise care nu urmăreau altceva decât înlăturarea sa, nicidecum de o alegere pe criterii valorice, ceea ce a făcut ca în fruntea partidului să ajungă lideri "fără o zi vechime în PSD".
Aceeaşi perspectivă neagră o are Ion Iliescu şi despre actualul proces de restructurare a PSD. El este de părere că metoda înlocuirii generaţiilor este una "primitivă, simplistă". Trimiterea pe care a făcut-o a fost evident la programul "Generaţia 2008", iniţiat de Mircea Geoană, prin care sunt aduşi în faţă doar tineri. "Omul are valoare doar dacă o are intrinsec prin ceea ce reprezintă el. La noi este o modă nenorocită să te împopoţonezi cu titluri, să te numeşti preşedinte sau vicepreşedinte, să fii nu ştiu ce dracu", a fost de părere Ion Iliescu, care mai crede că lipseşte comunicarea cu teritoriul, deoarece mulţi membri din conducere preferă să stea închişi în birouri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite