Iliescu: Nu credeam că îmi va fi dat să asist la asemenea manifestări de un primitivism feroce

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Adevarul/Ion Iliescu
Foto Adevarul/Ion Iliescu

Fostul preşedinte Ion Iliescu a postat, astăzi, pe blog un material în care se arată revoltat de „haitele“ de procurori care manifestă un primitivism feroce şi dau năvală peste oameni, în case, chestionându-i asupra votului la referendum.

„Nu credeam că, după Revoluţia din Decembrie 1989, îmi va fi dat să asist la asemenea manifestări de un primitivism feroce - haite de procurori care dau năvală peste oameni în case, în mediul rural, pentru a-i chestiona dacă au fost la vot pentru referendum. În ce lume trăim ?!!! De unde au răsărit asemenea specimene, venite parcă din grote primitive? Dar, mai ales, cine i-a trimis într-o asemenea misiune, de esenţă fascistă?“, a scris Iliescu pe blog.

Potrivit lui Iliescu, astfel de acte subminează instituţia care, deşi creată pentru a apăra, se transformă într-un instrument de intimidare. „ Desigur, răspunderea revine conducerii Parchetului General, care a acționat la comandă - împotriva spiritului şi raţiunii care trebuie sa guverneze activitatea acestei instituţii. Dintr-un instrument de apărare a democraţiei şi a libertăţilor cetăţeneşti, riscă să se transforme într-un instrument de reprimare a libertăţilor, pus în slujba unor interese înguste, în cazul de faţă – în slujba unui om cu tendinţe autoritare, care a pierdut sprijinul si încrederea cetățenilor“, este de părere Ion Iliescu.

De asemenea, preşedintele de onoare a PSD consideră că Parlamentul „ca  organ reprezentativ suprem al poporului roman” este dator să intervină energic şi să cheme la ordine conducerea Parchetului General pentru abuzurile săvărşite.

Săptămâna aceasta, în mai multe sate din ţară, procurorii însoţiti de poliţişti verifică sesizările de vot multiplu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite