Ion Iliescu vede "suspectă" arestarea lui Constantin Nicolescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Iliescu
Ion Iliescu

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a apreciat decizia de arestare pentru 29 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, ca fiind, în general, "suspectă", potrivit Agerpres.

"E suspectă în general toată această acţiune. (...) Cred că va trebui să îmbunătăţim legislaţia, prevederile cu privire la arestul preventiv. Există prezumţia de nevinovăţie ca principiu fundamental al Justiţiei - până ce omul nu este judecat şi condamnat nu ar trebui să fie arestat", a declarat Ion Iliescu.

Preşedintele de onoare al PSD a menţionat că, din punctul său de vedere, arestul preventiv reprezintă "o practică abuzivă, nedemocratică, care contravine principiilor justiţiei democratice".

"Ar trebui să corectăm deja rapid, pentru că prezentăm aspecte de primitivism în materie de exercitare a acestui fel de judecăţi. Şi mi se pare că şi cazul de la Piteşti este flagrant din acest punct de vedere. Este vorba de un om cu răspundere socială care a demonstrat de-a lungul anilor şi seriozitate, şi corectitudine (...) şi este tratat în halul în care a fost tratat şi adus iată şi în situaţia în care se află astăzi la spital. Cine mai repară aşa ceva. Asta trebuie neapărat să determine o măsură rapidă din partea legislativului să elimine această practică abuzivă a organelor de cercetare", a mai afirmat Ion Iliescu.

Preşedintele de onoare al PSD a explicat că arestarea preventivă poate fi motivată pentru cazuri de pericol social - de criminali dovediţi, de oameni care au săvârşit crime sau oameni care prezintă pericol de crime sau alte asemenea situaţii "de oameni care jefuiesc la drumul mare".

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite