Ion Iliescu, atac dur la adresa lui Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu (foto), a lansat, ieri, un atac violent la adresa lui Traian Băsescu, spunând că actualul preşedinte are o mentalitate fanariotă şi este nedemn

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu (foto), a lansat, ieri, un atac violent la adresa lui Traian Băsescu, spunând că actualul preşedinte are o mentalitate fanariotă şi este nedemn pentru un şef de stat. În replică, Administraţia Prezidenţială a trimis un comunicat de presă în care îl acuză pe Iliescu de "propagandă sovietică".

Ion Iliescu a criticat afirmaţiile făcute de Traian Băsescu în revista "Politique Internationale", spunând că şeful statului dovedeşte "o mentalitate fanariotă de pretendent la Tronul României, care-şi denigrează adversarii la Marea Poartă pentru a primi sasu pentru a i se reconfirma firmanul".

"Este clară dorinţa dumneavoastră de a obţine tot mai multă putere, în detrimentul parlamentului şi al guvernului. (…) Sunteţi un om care dispreţuieşte profund democraţia şi regulile ei", a afirmat Iliescu.

Fostul şef de stat a spus că Băsescu se face vinovat de distrugerea consensului naţional şi de legitimarea urii între diversele categorii sociale. "De când sunteţi şeful statului român aţi reuşit să distrugeţi minimul consens naţional pe care îl construisem cu greu, cu mari eforturi, aţi distrus pacea socială, opunând categorii sociale unele altora, semănând ura şi discordia.

De când sunteţi şeful statului, aţi oprit cursul procesului de reconciliere naţională, înlocuindu-l cu ranchiuna şi revanşa, cu răzbunarea", a mai spus Iliescu în scrisoare. Fostul preşedinte l-a acuzat pe Băsescu de aservirea Procuraturii şi a spus că şeful statului "a contribuit şi contribuie din plin la ticăloşirea sistemului".

Palatul Cotroceni: "Este propagandă sovietică"

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Valeriu Turcan, susţine într-un comunicat de presă că scrisoarea lui Ion Iliescu către Traian Băsescu este plină de ură, o mostră de dispreţ pentru adevăr şi un exemplu de propagandă sovietică, nedemnă de un fost preşedinte. "Preşedintele Traian Băsescu îi asigură pe cetăţeni că nu va permite întoarcerea României europene la instituţiile şi practicile consacrate de regimul Iliescu", se mai menţionează în comunicat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite