Ion Iliescu, admirat şi contestat la 79 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De ziua sa, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a fost felicitat de liderii PSD şi de preşedintele Traian Băsescu. Sărbătoarea fostului preşedinte Ion Iliescu a fost tulburată de un grup de protestari.

La sărbătorirea a 79 de ani, preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu şi-a primit invitaţii la biroul din Atena. Începând cu ora 10,00 dimineaţa oameni obişnuiţi, lideri PSD, tineri de liceu, foşti ofiţeri SPP, femei au stat la coadă pentru a trece prin biroul fostului preşedinte să-l felicite.

Ion Iliescu, în costum şi cravată roşie, asistat de gărzile sale de corp şi ziarişti a dat mâna cu toţi cei veniţi, stând în picioare câteva ore. Mircea Geoană, sosit după Adrian Năstase şi Sorin Oprescu, i-a lăudat „dârzenia” politică şi a spus că speră să vadă un social democrat instalat la Cotroceni. Geoană i-a mărturisit preşedintelui că este necăjit deoarece tatăl său este suferind. „Biologic, câţi ani îi daţi preşedintelui?”, a fost întrebat Geoană. „63, 64”, a venit răspunsul său.

Flori, cărţi şi ceainic

Iliescu a primit cărţi de hidrotehnică, literatură politică – Adrian Năstase i-a adus o monografie a lui Francois Mitterand, iar Geoană, o carte a laureatului Nobel Paul Krugman. Istoricul Dinu C. Giurescu l-a felicitat pe Ion Iliescu, iar fostul preşedinte l-a prezentat presei ca pe cel de-al 51-lea membru al „Clubului de la Bucureşti”, a cărui primă dezbatere, din aprilie se va referi la sfidările secolului XXI.

Şi preşedintele Traian Băsescu a trimis flori anul acesta, un coş cu trandafiri galbeni şi crizanteme albe. L-au felicitat pe fostul şef de stat Ecaterina Andronescu, Şerban Mihăilescu, Victor Opaschi, Sorin Oprescu, Adrian Năstase, Nicolae Văcăroiu, Cico Dumitrescu, Nicolae Şerban. Printre cadourile neobişnuite primite de fostul preşedinte: un ceainic uriaş din porţelan, de 30 de cm înălţime, trimis de ambasada Chinei, ceaiuri revigorante şi preparate de casă.

Conflict între protestatari şi revoluţionari

Opt studenţi, autointitulaţi „noii golani”, l-au aşteptat ieri dimineaţă pe Ion Iliescu în strada Atena. Purtând tricouri negre cu spânzurători, au strigat „criminalule” şi au aprins lumânări. Ei au intrat un conflict cu un grup de revoluţionari, iar şase dintre ei au fost amendaţi de jandarmi. Fostul preşedinte i-a numit neruşinaţi, iar Adrian Năstase i-a criticat pentru lipsă de respect.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite