Ion Iliescu: Trebuie să punem capăt comportamentului abuziv al preşedintelui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Iliescu
Ion Iliescu

Ion Iliescu, preşedintele de onoare al PSD, a afirmat că preşedintele Traian Băsescu are un "comportament abuziv faţă de instituţiile statului", faţă de Constituţie, considerând că "unui astfel de comportament trebuie să i se pună capăt".

Fostul şef al statului a subliniat marţi, la Antena 3, că România a trecut prin situaţii mai grele decât cea de astăzi, mai ales când s-a confruntat cu schimbarea unui sistem, arătând că s-au putut găsi soluţii democratice de ieşire din criză, chiar dacă au existat diferenţe de idei între factorii politici.

El a adăugat că, odată cu guvernarea Tăriceanu, "au început şi meciurile" generate de "starea conflictuală care a pornit de la preşedintele Traian Băsescu". "Cred că acest comportament şi antidemocratic şi abuziv este sursa tuturor necazurilor şi ieşirea din această situaţie se poate face într-un singur fel: să punem capăt acestei guvernări. (...) Pe de o parte guvernului şi pe de alta prezenţa preşedintelui Băsescu", a spus Ion Iliescu.

Întrebat dacă o astfel de "ieşire" poate însemna depunerea unei moţiuni de cenzură, respectiv suspendarea preşedintelui, Ion Iliescu a răspuns: "Pot fi asemenea evoluţii, dacă lucrurile se păstrează în termenii pe care îi urmărim".

Potrivit liderului de onoare al PSD, "preşedintele Băsescu a proclamat un principiu - acela că vrea să fie preşedinte - jucător, exprimând într-un fel că nu prea îl mulţumesc prevederile Constituţiei, care stabileşte un anumit rol şi atribuţii preşedintelui".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite