Ion Iliescu despre Traian Băsescu: E autist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele de onoare al PSD a declarat că este impardonabilă lipsa de reacţie a lui Traian Băsescu în faţa protestelor poporului.

Întrebat despre comportamentul preşedintelui României în această perioadă, Ion Iliescu consideră că Traian Băsecu este "autist. Adică lumea spune clar despre ce este vorba, solicită clar demisia, iar singurul lui răspuns e să îşi dea demisia. Să facă el primul pas să demită guvernul şi apoi să-şi dea demisia. Asta cere lumea, demisia preşedintelui, demisia guvernului, alegeri anticipate parlamentare şi prezidenţiale. El se face că nu aude! În primul rând a stat zile în şir şi nu a avut nicio reacţie, apoi s-a agăţat de întâlnirea cu ambasadorii aceditaţi în România ca să facă o expunere alambicată, peticită, despre problemele Europei şi nicio vorbă despre situaţia cu care se confruntă ţara şi care e răspunsul lui ca şef al statului. Este impardonabilă această poziţie a preşedintelui ales", a spus preşedintele de onoare al PSD, potrivit cotidianului Ring.

Ion Iliescu a adăugat că noţiunea de grevă parlamentară este discutabilă, apreciind că activitatea în Parlament este un instrument al luptei politice.

"Este în discuţie noţiunea asta de grevă parlamentară. Ce e aia grevă parlamentară? Cred că lupta parlamentară este un instrument al luptei politice şi nu se părăseşte câmpul de luptă în acest fel. Altfel trebuie gândite lucrurile. De fapt, acestea se şi profilează, nu greva propriu-zis, nu părăsirea parlamentului, ci o limitare a prezenţei în viaţa parlamentară numai pe acele proceduri care să ducă la soluţia firească: demiterea guvernului", a mai spus fostul preşedinte al României.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite