Ioan Timiş, răpus de leucemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PDL Ioan Timiş (59 de ani) a murit sâmbătă într-un spital din Londra, după o luptă de mai bine de cinci ani cu leucemia. Parlamentar încă din 1990, Timiş a fost cel mai vechi deputat din judeţul Hunedoara, activând în cinci legislaturi.

Deputatul PDL a fost internat până la sfârşitul săptămânii trecute, într-o clinică din Germania, însă medicii l-au externat din cauză că nu mai puteau face nimic pentu el, au povestit colegii de partid. Totuşi, familia sa a decis să fie mutat într-un spital din Londra, însă nici aici medicii nu l-au mai putut salva. Preşedintele interimar al PDL Hunedoara, parlamentarul Viorel Arion, îşi aminteşte că Timiş i-a spus că suferă de o boală gravă încă de acum cinci ani.

„Acum câţiva ani mi-a spus că se tratează la Spitalul Universitar din Bucureşti pentru leucemie. În tot acest timp a venit la Parlament şi a activat ca orice alt deputat", a afirmat Viorel Arion.

Înmormântat la Haţeg

Moartea colegului său de partid l-a luat însă prin surprindere. „Ultima dată l-am văzut pe Timiş în iunie, la votul moţiunii de cenzură. Nu mă aşteptam la un sfârşit aşa rapid pentru că atunci arăta chiar bine", a mai spus democrat-liberalul. Trupul neînsufleţit al deputatului va fi adus în ţară în zilele următoare şi, timp de o zi, va fi depus la Parlatul Parlamentului. Timiş va fi înmormântat la Haţeg.

Parlamentarul era la a doua căsătorie şi avea trei copii. Cel mai mare dintre ei este Rareş Timiş, solistul trupei de muzică Impact.

16 ani în Parlament

Ioan Timiş a devenit deputat încă din 1990, în primul legislativ de după Revoluţie, fiind ales pe listele Frontului Salvării Naţionale. Şi-a continuat activitatea în Parlament în 1992, după ce a fost reales pe listele PD, partid pe care l-a părăsit în 1995, rămânând independent până în 1996. A revenit în Camera Deputatilor în anul 2000, iar timp de zece ani nu a mai părăsit Parlamentul.

În urmă cu 10 ani a fost ales pe listele PDSR, devenit apoi PSD. În septembrie 2006 a trecut la PNL, pe listele acestui partid obţinând un nou mandat în 2008. În martie 2010 şi-a dat demisia din PNL şi s-a alăturat democrat-liberalilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite