Ungureanu, urmaşul lui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Oltean
Ioan Oltean

Secretarul general al PDL Ioan Oltean a catalogat, ca "aproape certitudine" înlocuirea lui Traian Băsescu cu Mihai Răzvan Ungureanu la Preşedinţie, atunci când mandatul actualului şef al statului se va sfârşi.

Ioan Oltean s-a arătat încrezător în şansele proiectului politic propus de Mihai Răzvan Ungureanu, care vizează coagularea intelectualilor din România.

"Este un proiect extrem de interesant. Premierul este o personalitate, observăm cu toţii, extrem de puternică, un om a cărui inteligenţă şi viziune politică este tot mai bine pusă în valoare şi credem că va fi un proiect care va avea extrem de mare succes", a declarat Ioan Oltean.

Referitor la posibilitatea ca Mihai Răzvan Ungureanu să-i urmeze în funcţie preşedintelui Traian Băsescu, Oltean a răspuns: "Atunci când mandatul preşedintelui Traian Băsescu se va epuiza, există această aproape certitudine".

Secretarul general al PDL a comentat şi situaţia membrilor de partid care au ales să părăsească formaţiunea trecând în tabăra Opoziţiei.

"Nu cred că sunt în discuţie treceri masive. Mai există oameni care, din cauză că îşi văd pus în pericol mandatul viitor, îşi caută alt loc unde să îşi adăpostească interesul. PDL nu a încurajat şi nu încurajează asemenea gesturi, dar nici nu poate să se opună voinţei unor membri individuali, fie că deţin o demnitate sau alta", a declarat liderul PDL.

Ioan Oltean a mai adăugat, că nu are "niciun fel de emoţie" privind moţiunea pe care USL intenţionează să o depună.

"Nu am niciun fel de emoţie în ceea ce priveşte moţiunea pe care USL intenţionează să o depună. Eu cred că PDL şi actuala coaliţie deţin resurse suficiente pentru a depăşi acest moment şi a continua guvernarea până în decembrie anul acesta", a spus Oltean.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat, vineri, propunerea privind depunerea moţiunii de cenzură pe 17 aprilie, a declarat preşedintele PSD, Victor Ponta, care a precizat, că sunt şi parlamentari PDL care au semnat documentul Opoziţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite