Mang, în misune la UMF Târgu Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Ioan Mang, a declarat,astăzi, că doreşte să găsească o soluţie care să mulţumească toate părţile de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

Ioan Mang a sosit astăzi la UMF Târgu Mureş, unde urmează să discute cu reprezentanţii universităţii despre situaţia Hotărârii de Guvern privind înfiinţarea unei noi facultăţi - ca urmare a deciziei noului Guvern de a retrage recursul formulat de fostul Executiv la sentinţa Curţii de Apel Târgu Mureş privind suspendarea aplicării HG.

"Dorim să găsim o soluţie pentru a mulţumi toate părţile şi, de asemenea, să nu încălcăm dispoziţiile Curţii de Apel Târgu Mureş", a spus Mang.

El a apreciat că Universitatea "Babeş-Bolyai" poate fi "un model" de soluţionare a problemei.

"Eu cred că Universitatea «Babeş-Bolyai» este un model în acest sens, în ceea ce se doreşte şi aici şi cred că studenţii asta doresc, cei care doresc să înveţe şi în limba maghiară nu doresc să aibă şi facultate neapărat, ci doar să poată învăţa. Carta - discutăm şi acest subiect, vedem ce putem obţine", a declarat Mang.

Ministrul discută cu preşedintele Senatului UMF Târgu Mureş, Constantin Copotoiu şi cu rectorul Leonard Azamfirei. El urmează să mai aibă întâlniri cu cadrele didactice maghiare şi reprezentanţi ai studenţilor români şi maghiari.

Ministrul de Externe, Andrei Marga, fost rector al Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, nu a sosit, deşi era anunţat în delegaţia care urma să vină la UMF Târgu Mureş.

Guvernul a decis în şedinţa de marţi să retragă recursul formulat de fostul Executiv la decizia instanţei de suspendare a hotărârii fostului Cabinet privind înfiinţarea unei noi facultăţi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite