Ioan Rus, citat la Parchet în dosarul referendumului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru de Interne Ioan Rus a fost citat de procurori în calitate de martor în dosarul privind referendumul, în care fostul ministru al Administraţiei, Victor Paul Dobre, urmează să fie cercetat penal.

Zilele trecute, în presă au apărut stenogramele discuţiilor dintre Rus şi Dobre, cei doi oficiali discutând despre actualizarea listelor electorale permanente. Din interceptările solicitate de procurori transpare că asupra celor doi s-au făcut presiuni, acesta fiind şi motivul pentru care Ioan Rus şi-a dat demisia de onoare din funcţia de ministru.

Procurorul general a solicitat Camerei Deputaţilor, declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de Victor-Paul Dobre, fost ministru delegat pentru Administraţie în cadrul MAI, deputat în Parlamentul României, a informat vineri PÎCCJ.

Dobre urmează să fie cercetat penal "sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată", se arată într-un comunicat al PÎCCJ remis vineri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite