Ioan Oltean: Schimbarea premierului trebuie analizată după Convenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a precizat azi pentru "Adevărul" că problema schimbării lui Emil Boc din funcţia de premier trebuie tranşată după Convenţia Naţională a partidului şi nu înainte, întrucât democrat-liberalii nu îşi permit în acest moment să înceapă negocieri pentru strângerea celor 236 de voturi necesare validării unei noi echipe guvernamentale în Parlament.

Liderul democrat-liberal a comentat astfel informaţiile neoficiale potrivit cărora preşedintele Traian Băsescu i-ar fi cerut lui Emil Boc să demisioneze de la Guvern înainte de a-şi depune candidatura pentru şefia PDL, la 12 aprilie. Oltean a explicat că partidul trebuie să se concentreze acum pe alegerile interne şi abia după aceea poate fi evaluată situaţia premierului. Susţinător al moţiunii lui Boc, vicepreşedintele democrat-liberal a mai spus că nu este adeptul premierului tehnocrat, variantă dorită de şeful statului.

Oltean a mai spus că schimbarea denumirii formaţiunii din Partidul Democrat- Liberal în Partidul Democrat-Popular, care ar figura printre propunerile contracandidatului lui Emil Boc, Vasile Blaga, trebuie analizată şi ea cu mare atenţie deoarece există riscul ca această modificare să deruteze electoratul, în condiţiile în acre până la viitoarele alegeri mai este doar un an. Potrivit vicepreşedintelui PDL cei trei "reformişti" Macovei-Voinescu-Preda au acţionat în afara statutului prin lansarea moţiunii pe bloguri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite