Întrevedere bilateralã România - Vietnam la Kinshasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Petre
Dan Petre

Secretarul de stat Dan Petre a avut, vineri, 12 octombrie 2012, în marja participãrii la Sommet-ul Francofoniei de la Kinshasa, o întrevedere bilateralã cu Nguyen Thi Doan, vicepreşedinte al Republicii Socialiste Vietnam, informeazã un Comunicat transmis de MAE.

Cei doi demnitari au subliniat tendinţa ascendentã a dialogului politic, a schimburilor comerciale şi economice din ultimii ani. De asemenea, cei doi oficiali au manifestat dorinţa de a conlucra pentru intensificarea cooperãrii la toate nivelurile, atât prin organizarea de consultãri bilaterale şi revigorarea programului de vizite la nivel înalt, cât şi prin sprijinul reciproc în cadrul organizaţiilor internaţionale şi regionale din care fac parte.

Nguyen Thi Doan a exprimat recunoştinţa pe care Vietnamul o poartã statului român pentru programele educaţionale, în baza cãrora au studiat peste 3.000 de vietnamezi, manifestând interes pentru încheierea unor noi acorduri bilaterale privind educaţia.

Secretarul de stat Dan Petre a exprimat totala disponibilitate a pãrţii române în acest sens şi a amintit faptul cã studenţii vietnamezi pot beneficia şi de bursele de studii doctorale sau post-doctorale 'Eugen Ionescu', gestionate de cãtre Agenţia Universitarã a Francofoniei.

Totodatã, vicepreşedintele vietnamez a evocat necesitatea valorificãrii potenţialului existent în relaţiile economice româno-vietnameze. De asemenea, a apelat la sprijinul României, în cadrul UE, pentru recunoaşterea statutului de economie de piaţã al Vietnamului şi semnarea unui Acord de liber schimb cu Uniunea Europeanã.

Secretarul de stat român a felicitat partea vietnamezã pentru realizãrile din ultimii ani, mai ales pentru cele din domeniul economic şi a reafirmat cã România doreşte sã valorifice relaţiile sale excelente cu Vietnamul, inclusiv în cadrul UE.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite