Interlopa din Guvern a rămas cu cazierul „pătat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul expert guvernamental  Simona Ciulavu (35 de ani), trimisă în judecată în dosarul „Sportivilor", a scăpat de închisoare.

Tribunalul Bucureşti a decis achitarea Simonei Ciulavu pentru infracţiunea de aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracţional organizat - gruparea Sportivilor, şi condamnarea ei la şase luni de închisoare pentru  şantaj. Instanţa a constatat pedeapsa executată, întrucât fosta angajată a Guvernului a stat arestată preventiv jumătate de an,  în perioada 17 mai 2006- 13 noiembrie 2006.

Sexi-consiliera de la IMM-uri nu e un caz izolat. Vezi alte familii importante din instituţiile timişorene!

În momentul arestării, Simona Ciulavu era angajată la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Servicii Publice de Gospodărire Comunală din cadrul Guvernului. Ea a fost acuzată că a apelat la serviciile interlopilor pentru a-şi intimida concurenţii în afaceri. După eliberarea din arest a fost angajată la Primăria Capitalei, de unde, la 2 iunie 2008, a fost transferată la Direcţia de Relaţii Financiare Europene din cadrul Ministerului Transporturilor, având statut de funcţionar public. Pedepse mici au primit şi cei 40 de membri ai Clanului Sportivilor, după ce Tribunalul a decis achitarea pentru mai multe infracţiuni grave, sau a încetat procesul în urma prescripţiei faptelor.

Justiţia, blândă cu clanul Sportivilor

Liderul acestei grupări, Radu Cristian Roşca, trimis în judecată pentru aproape 20 de infracţiuni grave, a primit o condamnare de doar doi ani şi jumătate de închisoare. Gheorghe Mustaţă - lider în galeria clubului Steaua - a fost achitat pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat şi pentru complicitate la tentativă la omor calificat. Mustaţă a fost găsit vinovat pentru nerespectarea regimului armelor pentru care a primit un an de închisoare şi pentru trei înfracţiuni de complicitate la şantaj -  fiind condamnat la câte patru luni de închisoare. Mustaţă va executa trei ani de închisoare, întrucât aceste fapte s-au contopit cu o sentinţă mai veche.Decizia nu este definitivă şi poate fi conetstată cu apel.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite