Interimatul a nouă miniştrii ai guvernului Boc expiră astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România este pusă astăzi într-o situaţie fără precedent. Nouă dintre ministere riscă să rămână fără conducere, deoarece astăzi expiră intermatele la portofoliile la care a renunţşat PSD-ul. Ce trebuie făcut în acestă situaţie este o dilemă şi pentru clasa politică.

Astăzi se împlinesc cele 45 de zile prevăzute de Constituţie  pentru perioada de interimat la nouă dintre ministerele Guvernului Boc.

În timp ce primul ministru în exerciţiu, Emil Boc afirmă că interimatul actualilor miniştri se poate prelungi până când un nou Executiv depune jurământul în faţa Preşedintelui, şeful statului este de părere că actualii miniştrii interimari nu pot rămâne în continuare la conducere şi că şefia ar trebui predată secretarilor de stat.

Şi Adriean Videanu, care ocupă funcţia de ministru interimar al Sănătăţii, a declarat că nici nu se gândeşte să predea ministerul pe mâna secretarilor de stat şi că se va ocupa de gestionarea acestui portofoliu şi după expirarea interimatului.

În situaţia lui Videanu se află şi Emil Boc, ministru interimar al Educaţiei, Vasile Blaga, vicepremier interimar şi ministru interimar al Administraţiilor şi Internelor, Elena Udrea, ministru interimar al Mediului, Gabriel Sandu, ministru interimar pentru IMM-uri, Gheorghe Pogea, ministru interimar al Muncii, Sorina Plăcintă, ministru interimar pentru Relaţia cu Parlamentul, Cătălin Predoiu, ministru interimar al Afacerilor Externe, Radu Berceanu, ministru interimar al Agriculturii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite