Ponta: Am luat act. Traian Băsescu va participa la Consiliul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta s-au întâlnit, joi, la Palatul Cotroceni, pentru a discuta despre reprezentarea României la Consiliul European. Victor Ponta a declarat, ulterior, că şeful statului l-a anunţat că doreşte să participe personal la Consiliul European.

 UPDATE L-am informat pe preşedinte asupra rezultatului negocierilor purtate până acum de Guvern referitor la exerciţiul financiar multianual 2014-2020, ceea ce în termeni uzuali numim bugetul UE pentru 2014-2020.

Referitor la politica agricolă comună: atingerea unui nivel de convergentă în ceea ce priveşte subvenţiile, plăţile directe, subvenţiile pentru agricultorii români să ajungă la media europeană.

Al doilea subiect: Alocarea unei sume care să corespundă criteriilor folosite până acum de UE către noile state membre, fonduri de coeziune.

Propunerea recent prezentată de preşedintele Van Rompuy, care presupune reducerea sumelor atât la politica agricolă comuna cât şi la fondurile de coeziune, din punctul de vedere al Guvernului este neacceptabilă.

Se poate ajunge până la folosirea dreptului de veto al României.

Preşedintele m-a anunţat că doreşte să participe personal la Consiliul European pentru a obţine aceste două obiective fundamentale pentru România

Am luat act, iar Traian Băsescu va participa la Consiliul European.

Sper că am rezolvat una din marile dileme: cine participă la Consiliul European.

Inclusiv preşedintele a invocat ideea unei participări comune.

Eu voi fi oricum la Bruxelles la întâlnirea cu Hollande şi cu socialiştii europeni, dar cred că s-ar crea o confuzie.

UPDATE Întâlnirea dintre preşedinte şi premier s-a încheiat. Premierul Victor Ponta va susţine o declaraţie de presă la ora 17.30, la Palatul Victoria.

UPDATE Premierul Victor Ponta a ajuns la Palatul Cotroceni.

Marţi seara, preşedintele Traian Băsescu a declarat că va avea o întâlnire cu premierul Victor Ponta, precizând că nu ştie dacă aceasta va avea loc miercuri sau joi şi că discuţiile vor fi stabilite în funcţie de programele fiecăruia.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri după amiază, la Bruxelles, că o să îl caute pe preşedinte pentru întâlnirea de miercuri legată de mandatul de reprezentare la Consiliul European.

El a precizat că la întrevederea avută săptămâna trecută cu şeful statului a fost convenit să fie organizată o nouă întâlnire după ce el revine de la reuniunea prim-miniştrilor din statele membre ale grupului "Prietenii Coeziunii", în care se discută despre bugetul comunitar pentru perioada 2014-2020.

Anterior, Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al şefului statului, preciza că preşedintele Traian Băsescu nu a primit solicitare din partea premierului Victor Ponta de a avea o întrevedere miercuri, aceasta urmând a fi stabilită când va fi adresată solicitare, în funcţie de agendele celor doi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite