Întâlnire de taină Băsescu-Videanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful statului s-a întâlnit luni cu mai mulţi lideri PD-L, printre care şi primarul general. Preşedintele Traian Băsescu a avut luni o discuţie exploratorie cu liderii PD-L privind stadiul

Şeful statului s-a întâlnit luni cu mai mulţi lideri PD-L, printre care şi primarul general.

Preşedintele Traian Băsescu a avut luni o discuţie exploratorie cu liderii PD-L privind stadiul pregătirii pentru alegerile locale.

La întrevedere a participat şi primarul general al Capitalei, Adriean Videanu. Sondajele democrat-liberalilor sunt aproape gata. Ultima cercetare sociologică arată că partidul are o intenţie de vot de 26 la sută în rândul bucureştenilor.

Şefii PD-L au păstrat maximă discreţie asupra celor discutate cu preşedintele. Până ieri după-amiază, nu se aflase dacă preşedintele şi-a declinat preferinţa în privinţa unui candidat pentru primăria generală sau dacă, aşa cum era de aşteptat, l-ar fi convins pe Adriean Videanu să mai candideze o dată la primărie.


Întâlnirea a fost urmată însă ieri de agitaţie în partid, scurte întâlniri între liderii şi candidaţii democrat-liberali care figurează în sondajele partidului pentru Bucureşti. Secretarul general, Vasile Blaga, şi viceprimarul Răzvan Murgeanu, primarul Adriean Videanu şi senatorul Radu Berceanu s-au văzut şi au discutat ultimele evoluţii din PD-L pentru primărie. Ei au comentat datele preliminare ale unui sondaj efectuat de CSOP pe baza unui eşantion selectat din sectorul 1.


Răzvan Murgeanu conduce sectorul 1


Cifrele arată că, în ce priveşte primăria Bucureştiului, la intenţie de vot, PD-L deţine procentul principal, 26%, urmat de PSD şi PNL, la egalitate, cu câte 13%, PNG, cu 4%, PC, cu 3%, şi PRM, cu 2%. La sectorul 1, intenţia de vot este de 40% pentru PDL, de 20% pentru PSD şi de 22% pentru PNL.

Cetăţenii sectorului 1 ar opta în proporţie de 29% pentru candidatul preferat, indiferent de partidul din care provine. La categoriile privind potenţialul de alegere a candidaţilor partidelor funcţie de atribute de imagine şi leadership, la sectorul 1, 11,05% din cei întrebaţi îl consideră un bun primar pe Răzvan Murgeanu, PDL, 10,8% pe Vasile Gherasim, PD-L, 10,5% pe Andrei Chiliman, PNL, 9,4% pe Dan Tudorache, PSD, şi 8,8% pe Dumitru Dragomir, PRM.


Liderii PD-L Bucureşti aşteptau aseară rezultatele finale ale sondajelor privind situaţia generală a Capitalei, pe baza cărora partidul va desemna candidatul pentru primăria generală.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite