VIDEO Înjurături în Parlament. Opoziţia a părăsit din nou plenul Camerei Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scandal în Parlament
Scandal în Parlament

La o zi după ce preşedintele Traian Băsescu cerea îngroparea securii războiului dintre Opoziţie şi Putere, măcar pentru următoarele 45 de zile, spiritele din Camera Deputaţilor sunt din ce mai încinse, după ce PNL, PSD şi PC au părăsit din nou plenul Camerei Deputaţilor.

Opoziţia a decis să protesteze din nou faţă de menţinerea Robertei Anastase în fruntea Camerei, numai că de această data scandalul dintre Putere şi Opoziţie a fost condimentat cu înjurături şi bannere pline de acuzaţii reciproce.

Deputatul liberal Mihăiţă Calimente a avut un conflict mai neobişnuit cu "un coleg de la PDL" care a încercat să saboteze protestul Opoziţiei.

"A fost un incident în sensul în care eu, coborând în sală, am văzut că acolo unde grupul nostru parlamentar şi-a lăsat materialele cu care protestam faţă de menţinerea Robertei Anastase în fruntea Camerei, democrat-liberalii au considerat să-şi pună alte materiale de propagandă peste ale nostre. Eu le-am luat şi le-am dus către grupul PDL. Sunt ale lor şi să şi le asume. La un moment dat, un coleg de la PDL, pe care nu ştiu cum îl cheamă, a început să mă înjure. Avea nişte comentarii foarte neortodoxe. A fost o înjurătură românească, în interesul naţional", a spus Calimente, la Realitatea TV.

Pe bannerele afişate în sala de plen a Camerei Deputaţilor era scis "80 nu este egal cu 170", precum şi "Nu sunt prezent în sală, dar vreau diurnă".

Anastase: Moratoriile nu presupun să pui condiţii

Replica Robertei Anastase, care a fost asigurată aseară la întâlnirea cu şeful statului de întregul sprijin politic al PDL-ului, nu a întârziat să apară. Ea a acuzat Opoziţia că cere, de fapt, "negocierea interesului naţional", iar faptul că ea se află în fruntea Camerei nu reprezintă decât un pretext.

"Nu persoana Roberta Anastase este importantă, e doar un pretext şi nimic mai mult decât atât", a adăugat Anastase

Ea a spus că moratoriul cerut de şeful statului nu presupune ca opoziţia să pună condiţii. "Moratoriile nu presupun să pui condiţii. Moratoriile, dacă ai o minimă informaţie, ştii că se fac pentru o perioadă de timp, este o îngheţare a unor conflicte şi reluarea lor după ce obiectivele naţionale sunt îndeplinite", a spus Roberta Anastase.

"Fraudarea pensiilor aşa cum consideră dumnealui (Crin Antonescu - n.r.) dacă a fost făcută a fost făcută de un singur om, de Mihai Voicu, secretarul responsabil de numărarea voturilor puterii. E un dublu limbaj care de fapt ascunde un demers politicianist în defavoarea interesului ţării. Nu preşedintele Camerei Deputaţilor numără voturile şi asta o ştie orice parlamentar chiar dacă are o prezenţă de 1%", a explicat preşedintele Camerei Deputaţilor, întrebându-se dacă este corect ca Mihai Voicu să fie apoi numit de Antonescu locţiitorul său de drept la şefia partidului.

În ceea ce priveşte înlocuirea sa de la şefia Camerei cu Sulfina Barbu, Anastase a precizat că însăşi colega sa din PDL a spus foarte clar că nu s-a pus această problemă în niciun moment.

"Cred că a fost destul de clară şi colega mea Sulfina Barbu, eu ce să mai comentez? Sulfina a spus foarte clar că nu s-a pus această problemă în niciun moment", a mai afirmat aceasta.

Anastase a adăugat că este convinsă că există o şansă de deblocare a situaţiei din Camera Deputaţilor, având în vedere că săptămâna trecută toţi liderii grupurilor parlamentare au fost de acord să semneze un protocol care viza buna funcţionare a Camerei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite