Independenţii pot candida la alegerile parţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Constituţională a decis ieri că şi independenţii pot candida la alegerile parţiale, şi nu doar reprezentanţii partidelor parlamentare. Magistraţii constituţionalişti au admis astfel, în parte, contestaţia liderului Partidului Verde, Remus Cernea, care a atacat Legea votului uninominal la CCR, după două tentative eşuate de a candida pentru un loc de parlamentar.

Curtea Constituţională  a declarat neconform cu legea fundamentală articolul 48, alineatul 17, din Legea 35/2008, care prevede că „la alegerile parţiale pot participa numai partidele politice şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care la alegerile generale au îndeplinit pragul electoral prevăzut de prezentul titlu, individual sau într-o alianţă politică ori electoral".

Hotărârea CCR vine după ce Remus Cernea a încercat să candideze în Colegiul 1 din Bucureşti în ianuarie. Biroul Electoral Central a respins însă candidatura sa, iar CCR nu i-a dat câştig de cauză la acea dată.

Liderul verzilor a avut însă o nouă încercare şi şi-a depus dosarul pentru Colegiul 19 în vederea scrutinului pentru un loc de deputat ce va avea loc la 25 aprilie. Norocul nu i-a surâs nici de această dată, iar hotărârea CCR de ieri vine prea târziu pentru liderul verzilor. Scrutinul de duminică va fi disputat de Teo Trandafir (PDL) şi Liliana Mincă (PSD+PC).  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite