Independenţii, duşi din nou de PSD la Curte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii social-democraţi au depus ieri o nouă sesizare la Curtea Constituţională prin care reclamă înfiinţarea grupului independenţilor în Cameră. Prima sesizare a PSD pe aceeaşi temă a fost respinsă de judecători.

„Este vorba despre încă o sesizare în care aducem alte argumente juridice. Ne referim şi la faptul că judecătorii de la Curte s-au mai pronunţat anterior pe aceeaşi problemă iar acum nu-şi mai respectă propriile decizii”, a declarat pentru „Adevărul” liderul deputaţilor social-democraţi, Mircea Duşa.

În sesizarea către Curte, reprezentanţii PSD reclamă două hotărâri luate de plenul Camerei: una privind înfiinţarea grupului independenţilor şi cealaltă referitoare la atribuirea unui loc în Biroul Permanent acestui grup.

Mircea Duşa a mai spus că PSD se va adresa Curţii, printr-o cerere de clarificare, şi în problema modificării regulamentului Camerei în sensul eliminării cvorumului de la Biroul permanent. „Nu o să mai facem o sesizare, ci o să cerem lămuriri, aşa cum a procedat Guvernul (n.r. în privinţa asumării răspunderii pe Legea educaţiei ). Dar mai întâi aşteptăm să se pronunţe Curtea”, a explicat Duşa.

Prima sesizare a social-democraţilor făcută către Curte în privinţa grupului independenţilor de la Cameră a fost respinsă de judecători după două amânări. Magistraţii constituţionalişti au decis atunci că înfiinţarea acestui grup şi repartiţia către independenţi a unui loc în Biroul Permanent nu încalcă Legea fundamentală.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite