Incompatibilitatea lui Mircea Diaconu va fi decisă de plenul Senatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Juridică a Senatului a decis marți că starea de incompatiblitate a senatorului PNL Mircea Diaconu, acuzat în acest sens printr-o decizie ÎCCJ, va fi decisă de plenul Senatului.

ÎCCJ a constatat la 19 iunie 2012, definitiv și irevocabil, starea de incompatibilitate, în baza evaluării ANI, în care s-a aflat senatorul Mircea Diaconu, ca urmare a exercitării concomitente a demnităţii de senator în Parlament şi a funcţiei de director manager al Teatrului Nottara, aminteşte NewsIn.

Agenția Națională de Integritate a constatat, pe 27 ianuarie 2011, starea de incompatibilitate a lui Mircea Diaconu, întrucât, "începând cu data de 19.12.2008, a exercitat simultan demnitatea publică de Senator în cadrul Parlamentului României, precum și funcția de conducere de Director-manager în cadrul Teatrului <<C.I. Nottara>>".

În cazul în care parlamentarul aflat în stare de incompatibilitate nu notifică în scris acest lucru şi starea de incompatibilitate continuă să existe, acesta este considerat demis de drept din funcţia de senator sau deputat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite