"Începătoarea" Tomoioagă votează la trei mâini, ca veteranii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înlocuitoarea lui George Maior nu are decât o săptămână de Senat

Lipsa cvorumului a făcut ca aceasta să se suspende mai repede cu o oră.
La Senat, năravurile rele se învaţă foarte repede. Cel puţin aşa a arătat proaspăta senatoare social-democrată Lucia Liliana Tomoioagă, venită în locul lui George Maior. Speriată că proiectul de lege privind intervenţiile active în atmosferă, adică măsurile antigrindină, ar putea să nu treacă de plenul Senatului, Lucia Liliana Tomoioagă s-a gândit să dea "trei mâini" de ajutor. Pentru că doi colegi erau plecaţi, dar cartelele au rămas în aparate, senatoarea Tomoioagă a votat şi în locul acestora, contribuind astfel la trecerea unei legi organice. Chiar şi după ce a votat la mai multe mâini, senatoarea social-democrată nu a conştientizat că a făcut ceva ce nu trebuia făcut. "Nimeni nu m-a sfătuit să votez. Efectiv, m-am înţeles cu colegii pentru că eu lucrez în viticultură şi sunt pierderi mari din cauza grindinei. E foarte important ce s-a votat şi tocmai pentru asta am cerut acordul colegilor", susţine senatoarea, lucru însă infirmat de cei doi. Mai mult chiar, aceasta susţine că are şi acordul scris al celor doi. Împăciuitor, preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, cere clemenţă pentru gestul acesteia. "Eu cred că ar trebui să-i dăm circumstanţe atenuante, pentru că a venit doar de o săptămână şi nu ştie regulamentul. Va trebui să o instruim". Preşedintele Senatului spune însă că va purta o discuţie cu aceasta. "E interzis ca un senator să voteze pentru altul". Văcăroiu nu exclude însă varianta ca Tomoioagă să fi fost "victima" unei glume mai puţin reuşite. "S-ar putea ca vreun coleg să fi făcut o glumă cu ea şi s-o fi pus să facă asta... luaţi-o cu rezervă, o s-o instruim şi o s-o punem la punct", a găsit Văcăroiu rezolvarea.
Boul şi cucuveaua, prezenţi în Senat
Tabloul zilei de ieri a fost completat de o apariţie inedită. Pe holurile Senatului a zburat o cucuvea. Pasărea a căutat cu disperare o cale de ieşire şi, după ce s-a lovit de o fereastră închisă, s-a retras într-un colţ, la marginea tavanului din holul Senatului. "Cucuveaua este o pasăre folositoare. Păzeşte noaptea Senatul de duhurile rele", a comentat senatorul PSD Vasile Ungureanu rostul păsării în Senat. Şedinţa a început cu o jumătate de oră întârziere şi destul de repede discuţiile au deviat pe teme marginale. Viorel Ştefan (PSD) şi Gheorghe Funar (PRM) s-au sesizat în legătură cu discrepanţele punctului de vedere al guvernului la un proiect de lege şi au cerut explicaţii de ce în punctul de vedere scris, semnat de premier, legea nu este susţinută de Executiv, dar secretarul de stat declară că guvernul susţine iniţiativa. Preşedintele de şedintă, Teodor Meleşcanu, a explicat situaţia folosind o învăţătură primită de la mama sa: "Numai boul e consecvent până la capăt". Remarca sa l-a deranjat pe senatorul PRM Valentin Dinescu. "Vă rog să renunţaţi la a ne face părtaşi la animozităţile dintre dumneavoastră şi domnul Funar (...) În legătură cu animalele, şi noi avem părinţi", a declarat Dinescu. Meleşcanu şi Funar s-au mai "înţepat" în replici în cursul şedinţei.
"Vă rog să fiţi scurt", l-a sfătuit Meleşcanu pe Funar înaintea unei intervenţii, iar senatorul PRM a ţinut să-i răspundă, spunând: "Eu am acest avantaj, spre deosebire de dumneavoastră".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite