În 2010, Senatul are pe ordinea de zi proiecte legislative din anul 2000

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorii au astăzi pe ordinea de zi un număr de 77 de proiecte de lege şi iniţiative legislative, dintre care cea mai veche, un proiect de adoptare a unei ordonanţe de urgenţă privind S.C. Petromidia - S.A. Constanţa este înregistrat pentru dezbatere la această Cameră din anul 2000, relatează Mediafax.

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 248/2000 privind acordarea unor facilităţi la plata preţului acţiunilor şi la plata unor obligaţii bugetare în scopul privatizării Societăţii Comerciale Petromidia - S.A. Constanţa a fost elaborat de Guvern şi poartă semnătura lui Mugur Isărescu, în calitate de prim-ministru.

Ultimul document întocmit de Senat referitor la aceste proiect de act normativ este un raport suplimentar redactat în data de 13 decembrie 2001. Comisia propune plenului să adopte proiectul cu amendamentul că Autoritatea pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiunilor Statului va informa anual Parlamentul asupra modului de respectare a obligaţiilor asumate prin contractul de vânzare-cumpărare al Societăţii Comerciale Petromidia - S.A. Constanţa.

De menţionat este că din 2004 a luat a luat fiinţă Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului prin comasarea Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Bancare cu Autoritatea pentru Privatizare.

Din cele 77 de proiecte de lege şi iniţiative legislative aflate astăzi "în dezbatere" la Senat, una datează din anul 2000, patru sunt din anul 2004, două din 2005, două din 2007, trei din 2008, 63 din 2009 şi două din anul 2010.

Astfel, din 2004 aşteaptă să fie dezbătute de plen:


- proiectul de lege privind exercitarea profesiunii de kinetoterapeut, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Ordinului Kinetoterapeuţilor din România
- proiectul de lege pentru modificarea şi completarea articolului 170 din Legea învăţământului 84/1995, prin care se propunea ca de la 1 ianuarie 2007, pentru finanţarea învăţământului de stat, bugetul de stat să asigure, în principal, din cotele de TVA un procent de minimum 7 la sută din PIB
- propunerea legislativă privind Legea cadru a autonomiei personale a comunităţilor naţionale
- propunerea legislativă privind Statutul autonomiei personale a comunităţii maghiare din România.

Proiectul de autonomie a Ţinutului Secuiesc, pe ordinea de zi a Senatului

De cinci ani se află în circuitul legislativ propunerea legislativă privind Statutul de autonomie a Ţinutului Secuiesc, avându-i ca autori pe senatorul UDMR Sogor Csaba şi deputatul UDMR Becsek-Garda Dezso, precum şi proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 124/2005 privind modificarea şi completarea Legii 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Senatorii mai au în dezbatere şi restanţe din 2007:
- proiectul de lege pentru înfiinţarea Consiliului pentru Protecţia Drepturilor
- propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 550/2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite