Cererea de urmărire penală a lui Laszlo Borbely, avizată de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 László Borbély
László Borbély

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat solicitarea Parchetului privind urmărirea penală a fostului ministru al Mediului, Laszlo Borbely.Decizia finală va fi luată de plenul Camerei pe 24 aprilie.

UPDATE 18.10 Comisia juridică a Camerei Deputaţilor s-a pronunţat, cu zece voturi "pentru" şi trei "împotrivă", în favoarea cererii de încuviinţare a începerii urmăririi penale în cazul deputatului UDMR Laszlo Borbely.

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Daniel Buda, a menţionat că la lucrări au participat zece deputaţi. Buda a spus că au semnat prezenţa 19 deputaţi şi a invocat hotărârea Curţii Constituţionale pentru a argumenta că nu este nevoie de cvorum pentru luarea acestei decizii.

UPDATE 16.30 Şedinţa Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor în care este discutată cererea de încuviinţare a începerii urmăririi penale în cazul deputatului UDMR Laszlo Borbely a început, marţi, în prezenţa fostului ministru al Mediului.

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei, Daniel Buda a declarat, joi, că solicitarea privind începerea urmăririi penale a ministrului Mediului, Laszlo Borbely, va fi discutată în prima şedinţă a Comisiei, care va avea loc marţi , iar ministrul a fost invitat să participe.

"Acum am primit documentaţia. L-am informat pe domnul ministru Laszlo Borbely pentru ca să studieze documentaţia. Se va discuta în prima şedinţă a Comisiei juridice, care va avea loc marţi", a precizat Daniel Buda.

El a adăugat că la această şedinţă este invitat să participe ministrul Laszlo Borbely, acest lucru fiind procedural.
Secretarul Camerei Deputaţilor Nicolae Mircovici a declarat, joi, că membrii Biroul Permanent al Camerei au aprobat, în urma unei consultări telefonice, trimiterea documentaţiei privind cererea de începere a urmării penale a ministrului Laszlo Borbely la Comisia Juridică.

"Practic, în urma unei şedinţe telefonice, Biroul Permanent a aprobat trimiterea documentaţiei privind cererea de începere a urmăririi penale a ministrului Lasylo Borbely la comisia juridică", a precizat Mircovici.

Comisia Juridică va întocmi un raport pe această documentaţiei şi va informa Biroul Permanent.
Camera Deputaţilor ar putea să ia o decizie în plen în 24 aprilie în privinţa cererii de începere a urmăririi penale a fostului ministru Laszlo Borbely, deoarece în această săptămână activitatea deputaţilor este în comisii, iar săptămână viitoare şedinţa se va desfăşura fără vot final.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite