Iliescu se teme că PDL îi fură Revoluţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Democrat-liberalii au pus gând rău Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 (IRRD) creat de Ion Iliescu în 2004, pe care îl văd "reorganizat" în subordinea unui muzeu naţional al dictaturii comuniste.

Prim-vicepreşedintele PDL, Teodor Baconschi, a arătat ieri că a primit susţinerea politică a conducerii partidului pentru înfiinţarea, prin hotărâre de guvern, a unui muzeu dedicat dictaturii comuniste. Potrivit lui Teodor Baconschi, costurile înfiinţării acestui muzeu vor putea fi compensate prin vânzarea biletelor şi prin "reorganizarea administrativă a unor instituţii care gestionează şi astăzi memoria comunismului şi care de multe ori se suprapun", dând ca exemplu Institutul Revoluţiei, înfiinţat de fostul preşedinte.

Citiţi şi:

Un preşedinte pe viaţă: Ion Iliescu

Planul democrat-liberalilor a fost criticat vehement de fostul preşedinte Ion Iliescu, care şi-a simţit ameninţat institutul. "Este o ticăloşie fără margini, la care aţi contribuit şi dvs., şi redactorul dvs şef! De ce vă miră această iniţiativă?! Sunteţi parte a acestui complot, ar trebui să vă bucuraţi acum!", a acuzat Iliescu. "Îi deranjează Institutul Revoluţiei Române, de-aia vor să-l desfiinţeze!", a continuat fostul şef de stat.

Simpozioane pe bani grei

Institutul a fost creat în decembrie 2004, în ultimele zile ale mandatului de preşedinte al lui Ion Iliescu, cu scopul de a scrie istoria Revoluţiei. Instituţia "a înghiţit" până în prezent peste două milioane şi jumătate de euro din "puşculiţa" statului. În lipsa unor "dezvăluiri", banii s-au dus pe simpozioane şi mese rotunde în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu şi alţii din gaşca lor vorbesc despre Revoluţie sau Mineriade, sau pe cărţi şi broşuri care respectă varianta iliesciană a acestor evenimente. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite