Iliescu: TVR e cel mai dezgustător exemplu, moartea lui Păunescu ar fi trebuit să însemne sfârşitul controversei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Iliescu a fost alături de familia poetului
Ion Iliescu a fost alături de familia poetului

Ion Iliescu critică dur, pe blogul său, TVR pentru emisiunea de duminică în care a fost invitat publicistul Andrei Cornea. El consideră că "moartea lui Adrian Păunescu ar fi trebuit să însemne sfârşitul controversei create în jurul personalităţii sale".

În răspunsul său pe marginea comentariilor despre Adrian Păunescu, Ion Iliescu l-a numit pe  Andrei Cornea "un infatuat" şi un "exemplu de răutate încrâncenată", care a repetat aprecieri din raportul Tismăneanu, "un exemplar de specimen retrovertit într-un veritabil neo-stalinism".

Mai citeşte şi:

PSD acuză TVR că a denigrat memoria lui Adrian Păunescu. TVR răspunde cu o listă a emisiunilor dedicate poetului

Zoe Petre: PSD îl consideră pe Păunescu proprietatea lor politică. Păunescu nu a revoluţionat nimic

"Asta este valabil pentru oamenii de bun simţ. Numai că viaţa ne oferă şi altfel de specimene - înveninate de ură, pe care nu şi-o pot înăbuşi nici în asemenea momente. Cel mai dezgustător exemplu l-a oferit Televiziunea Naţională, care nu numai că nu s-a învrednicit să relateze ceva despre ceremoniile de la Casa Scriitorilor, Ateneul Român, Biserica Boteanu sau Cimitirul Bellu - dar şi-a permis, exact în timpul acestor ceremonii, duminică la prânz, să găzduiască un dialog cu Andrei Cornea - un infatuat, exemplu de răutate încrâncenată, care s-a limitat să repete aprecierile demne de alte timpuri din raportul redactat de Tismăneanu (un exemplar de specimen retrovertit într-un veritabil neo-stalinism, pentru că asta sunt aşa-zişii «anticomunişti» post-factum)", a subliniat Iliescu.

El consideră că "afluxul de oameni la catafalcul lui Adrian Păunescu şi la înmormântarea sa a fost o veritabilă palmă pe obrazul acestor „intransigenţi”".

PSD, supărat că TVR nu a transmis înmormântarea lui Adrian Păunescu, acuză postul naţional de televiziune de denigrarea memoriei poetului şi cere audierea conducerii. TVR a prezentat în emisiunea "Ultima Ediţie", difuzată începând cu ora 13.00, legăturile strânse pe care Adrian Păunescu le-a avut cu soţii Ceauşescu şi cu regimul comunist într-o discuţie cu publicistul Andrei Cornea.

În replică, într-un comunicat, Societatea Română de Televiziune precizează că dispariţia poetului Adrian Păunescu a fost reflectată pe posturile Televiziunii Publice vineri şi sâmbătă, în mai multe emisiuni şi prin intermediul mai multor filme. În privinţa invitaţilor TVR, a explicat că are în cadrul emisiunilor invitaţi din diferite sectoare de activitate şi cu puncte de vedere diferite, "încurajând astfel pluralismul de idei". "TVR nu poate interveni asupra libertăţii de exprimare a invitaţilor din cadrul emisiunilor", explică televiziunea publică.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite