VIDEO Iliescu atacă „Misterele Revoluţiei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte s-a enervat din cauza dezvăluirilor făcute de ziarul „Adevărul“. Liderul PSD a susţinut, ieri, la Consiliul Naţional al partidului că informaţiile publicate de „Adevărul“ în campania privind „Misterele Revoluţiei“ sunt nişte „minciuni ordinare“.

„Este o campanie de discreditare, de contestare a Revoluţiei. Sunt tot felul de fabulaţii, se vorbeşte despre lovituri de stat", a izbucnit ieri fostul preşedinte Ion Iliescu, în cadrul discursului susţinut la Consiliul Naţional al PSD.

Mai citeşte şi:

Ion Iliescu: „Să frânăm elementele de dreapta!"

Reacţia lui Iliescu a venit după ce ziarul „Adevărul" a dezvăluit că acesta a chemat trupele sovietice să intervină în România la 23 decembrie 1989. Potrivit unui document din arhiva Ministerului de Afaceri Externe polonez, Iliescu a cerut să fie apărat de trupele sovietice, temându-se că ar putea pierde puterea.

PSD, implicat în luptă

La reuniunea PSD, Iliescu şi-a continuat discursul acuzând lipsa de corectitudine a ziariştilor de la „Adevărul", dar şi a emisiunii „Naşul" de la postul de televiziune B1 TV, care susţine campania privind Revoluţia.

„Nu-mi face plăcere să urmăresc un post care se ocupă cu astfel de chestiuni. Este vorba de lipsa de corectitudine a oamenilor respectivi. Nişte minciuni ordinare vehiculate!", a tunat Iliescu.

„Este o campanie susţinută, întreţinută, împotriva unui moment al istoriei noastre naţionale, pe care cei mai mulţi dintre noi l-am trăit în mod direct!", a adăugat fostul preşedinte.

El a declanşat la rândul său un atac, acuzând că „cei care atacă Revoluţia română, aceia care îi atacă pe cei care şi-au asumat Revoluţia reprezintă interese străine de interesele ţării".

În lupta sa împotriva dezvăluirilor care îl incriminează, Iliescu a implicat şi PSD, despre care a susţinut că nu poate rămâne în afara acestei bătălii cu implicaţii politice.

„La suferinţele oamenilor, la această bătălie, PSD este dator să se afirme ca o forţă de stânga democratică, asemenea unui partid social-democrat", a încheiat Iliescu.

Năstase, reales la şefia Consiliului Naţional al PSD

Adrian Năstase a fost ales ieri preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, cu 407 voturi. Fostul premier şi-a consolidat astfel poziţia în partid, rămânând în funcţia pe care o deţine din februarie 2008.

Contracandidatul lui Năstase, Gheorghe Nichita, a obţinut 219 voturi. Alegerile de ieri din PSD au avut o miză foarte importantă. Preşedintele Consiliului Naţional este considerat de social-democraţi un fel de premier în partid.

Din fruntea Consiliului, el coordonează activitatea departamentelor partidului, răspunde de organizarea campaniilor electorale şi stabileşte eventualele alianţe politice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite