Iliescu anunţă că Geoană s-a întors în PSD: S-a rezolvat situaţia lui, nu mai e o problemă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Adevarul/Ion Iliescu
Foto Adevarul/Ion Iliescu

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, marţi, că este o idee bună că Mircea Geoană candidează la alegerile parlamentare, el arătând că Geoană nu candidează independent, ci din partea USL, fostul lider al social-democraţilor fiind în PSD.

Întrebat dacă este o idee bună ca Geoană să candideze, Iliescu a răspuns: "Da, bineînţeles".

Chestionat dacă Geoană ar trebui să revină în PSD acum, Iliescu a replicat: "Păi, este".

Iliescu a spus că nu este adevărat că Geoană candidează independent, el precizând că acesta va candida pe listele USL.

"Candidează pe listele USL. S-a rezolvat situaţia lui, nu mai e o problemă", a spus Iliescu.

Potrivit unor surse din PSD, în dosarul de candidat al lui Mircea Geoană va figura şi actul care redă apartenenţa acestuia la partid.

Pe de altă parte, Iliescu a declarat că preşedintele Traian Băsescu nu ar trebui să participe la Congresul PPE, el arătând că, în calitate de şef de stat, are nişte limite constituţionale.

"La Congresul PPE nu ar trebui să participe. Ca şef de stat are nişte limite constituţionale. Acţiune protocolară de primire a oaspeţilor - e cu totul altceva, dar ca participant la Congres, nu e în ordine cu statutul său de preşedinte", a spus Iliescu.

Potrivit programului anunţat de Administraţia Prezidenţială, preşedintele Traian Băsescu participă, de la ora 17.10, la Palatul Parlamentului, în calitate de invitat, la Congresul Partidului Popular European de la Bucureşti.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite