Iliescu înfierează PSD la tribuna socialiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Invitat la aniversarea Partidului Socialist Român, Ion Iliescu i-a făcut "filfizoni" şi "aroganţi" pe liderii social-democraţi. Încurajat de peste 40 de membri ai Partidului Socialist

Invitat la aniversarea Partidului Socialist Român, Ion Iliescu i-a făcut "filfizoni" şi "aroganţi" pe liderii social-democraţi.

Încurajat de peste 40 de membri ai Partidului Socialist Român, Ion Iliescu a criticat PSD şi conducerea sa şi a atacat purtătorii de mesaje ai stângii româneşti. El a avertizat că în tabăra pesediştilor s-ar putea înfiinţa "aripi noi, mai înspre stânga sau centru". Iliescu a fost principalul invitat la aniversarea a 15 ani de la reînfiinţarea PSR.

"Ei fac pe socialiştii, oameni de stânga, dar la ei acasă să fie altfel. Aceşti filfizoni fac lecţii de morală şi echitate, dar ei se înfruptă din ce li se oferă". În acest fel i-a caracterizat Ion Iliescu pe purtătorii de mesaj ai stângii româneşti.

Iliescu nu a iertat PSD, afirmând că partidul nu este obişnuit cu "diversitatea în modul de abordare a lucrurilor" şi a anunţat că în partid s-ar putea forma aripi noi. "Există mentalităţi cazone care vor să impună, ca la cazarmă, aceeaşi ordine pentru toţi. (…) În PSD există o diversitate de valori şi idei. S-ar putea forma aripi noi la stânga şi spre centru. Altfel ne pierdem.

Dacă omul nu se simte în partid ca la el acasă, se retrage. De ce să-şi piardă omul vremea? Mai ales cu unii care vin cu aroganţă", a declarat Iliescu. El a folosit termenul de "mentalitate cazonă" înaintea votului pentru moţiunea de cenzură, făcând referire la sancţiunile anunţate de Mircea Geoană. "Un partid se întăreşte când este în opoziţie dacă ştie să folosească opoziţia bine, să întărească rândurile proprii şi să se pregătească de guvernare".

Fostul şef de stat a avut critici şi la adresa lui Adrian Năstase. Iliescu a făcut referire la perioada în care Năstase a fost premier, declarând că fiecare partid care a ajuns la guvernare a căutat să-şi planteze clientela politică şi să îndepărteze funcţionarii profesionişti. "Această practică a dominat administraţia centrală şi locală", a mai spus Iliescu.

"România va fi socialistă sau nu va mai fi deloc"

Socialiştii au prezentat şi un document, semnat de preşedintele executiv al PSR, Mihai Bărbuliceanu, care se încheia cu următoarea propoziţie: "În secolul XXI, România va fi socialistă sau nu va mai fi deloc". PSR a sărbătorit, cu un cocktail şi un simpozion pe tema dimensiunilor social-economice ale integrării, 15 ani de la reînfiinţarea sa.

Ion Iliescu a fost invitatul de onoare al manifestării, alături de câţiva membri ai corpului diplomatic. La eveniment s-au oferit diplome de onoare pe care scria că "socialiştii români, reorganizaţi într-un partid nou, sunt şi rămân flacăra vie a iubirii de neam şi ţară, animaţi de credinţă în mai bine, în schimbarea mentalităţii despre lume şi om, ca parte inseparabilă a acesteia, în dreptate şi adevăr".

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite