Iliescu, consilierul lui Tăriceanu în hidrotehnică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Ion Iliescu (foto) a participat, ieri, la o reuniune de lucru guvernamentală pe probleme hidrotehnice. Iliescu a fost invitat la şedinţă de premierul Călin Popescu

Fostul preşedinte Ion Iliescu (foto) a participat, ieri, la o reuniune de lucru guvernamentală pe probleme hidrotehnice. Iliescu a fost invitat la şedinţă de premierul Călin Popescu Tăriceanu, care a precizat că a chemat la Palatul Victoria "cei mai buni specialişti în domeniu" pentru a discuta despre o serie de proiecte, printre care şi cel al terminării canalului Dunăre-Bucureşti.

Concluzia reuniunii a fost aceea că o eventuală reluare a lucrărilor trebuie să fie precedată de un studiu de fezabilitate şi o analiză actualizată a proiectului, astfel încât să se ţină cont de raportul dintre costuri şi beneficiu, de volumul traficului preconizat, de regimul hidrologic foarte variat al cursului Argeşului, dar şi de condiţiile pentru protecţia mediului.

Ideea reluării lucrărilor canalului început de regimul comunist îi aparţine ministrului transporturilor, Ludovic Orban. Finalizarea proiectului ar costa 450 de milioane de euro. Atât premierul Tăriceanu, cât şi Ion Iliescu sunt specialişti în hidrotehnică.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite