Iliescu îl avansează pe Geoană de la prostănac la arogant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

din partea unor lideri, atât de la centru, cât şi din teritoriu, care "au marcat eticheta nemeritată" pe care PSD o poartă în acest moment. Întrebat dacă preşedintele Mircea Geoană este

din partea unor lideri, atât de la centru, cât şi din teritoriu, care "au marcat eticheta nemeritată" pe care PSD o poartă în acest moment. Întrebat dacă preşedintele Mircea Geoană este arogant, Ion Iliescu a răspuns: "Nu ştiu. Ceea ce mi-aţi spus exprimă o notă de aroganţă şi negare a unor potenţiali aliaţi". La întrebarea dacă Mircea Geoană calcă pe urmele lui Adrian Năstase, Iliescu a răspuns: "Sper că nu". El a adăugat că "maladia" care constă în "boala aroganţei şi orgoliilor" îi paşte pe toţi care se simt "călare pe situaţie". Ca întotdeauna, "în politică ne inflamăm când citim relatări de presă", a preferat să răspundă Mircea Geoană, susţinând că declaraţiile lui au fost înţelese greşit.
La 76 de ani, Iliescu răsfăţat cu dulciuri
De ziua lui, Ion Iliescu a primit în jur de 200 de oameni, la biroul său din strada Atena 11. Mircea Geoană, Miron Mitrea, Corina Creţu, Rodica Stănoiu au fost printre primii care au ţinut să-l felicite pe preşedintele fondator al PSD. Emil Cutean, Marian Vanghelie, Aura Vasile, Antonie Iorgovan, Nicolae Văcăroiu, Valer Dorneanu, Daciana Sârbu, Victor Ponta, Dan Iosif, Sergiu Nicolaescu, dar şi mulţi alţi parlamentari şi membri PSD au stat la coadă pentru a-l putea felicita pe Iliescu la împlinirea a 76 de ani. Sărbătoritul a declarat că se simte ca la 46. Aranjamentele florale din trandafiri sau coşurile cu flori au constituit principala alegere a celor care i-au adus cadouri lui Iliescu. A mai primit tablouri, cărţi, dar şi torturi de ciocolată. Cunoscându-i pasiunea pentru dulciuri, mult temperată acum, senatoarea Corina Creţu i-a adus fostului preşedinte o cutie cu bomboane de la Bruxelles. şi Mircea Geoană, dar şi Adrian Năstase au ales o carte ca fiind cel mai nimerit cadou. În timp ce preşedintele PSD i-a dat lui Iliescu o biografie a lui François Mitterrand, Adrian Năstase, ultimul care a venit să-l felicite, a ales pentru Iliescu o carte a lui Titu Maiorescu, editată în 1900. Victor Ponta i-a oferit un tablou în relief reprezentând lucrări ale lui Constantin Brâncuşi - Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii. Ca întotdeauna, de la aniversarea lui Iliescu nu au lipsit vechii simpatizanţi ai acestuia, pensionari, nostalgici sau oameni simpli, unii veniţi din alte judeţe. Venit în altă sală pentru a preda un curs, Vasile Dâncu nu a urcat scările în biroul lui Iliescu. De la preşedintele Traian Băsescu, Iliescu spune că a primit o felicitare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite