Iliescu se anunţă ca şef al unui curent de stânga în PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider social-democrat senatorul Ion Iliescu consideră că PSD nu trebuie să se mulţumească doar să ia act de autosuspendarea lui Adrian Năstase şi a lui Dan Ioan Popescu din funcţiile

Fostul lider social-democrat senatorul Ion Iliescu consideră că PSD nu trebuie să se mulţumească doar să ia act de autosuspendarea lui Adrian Năstase şi a lui Dan Ioan Popescu din funcţiile deţinute în partid.
"PSD trebuie să devină promotorul unor acţiuni hotărâte, în plan legislativ şi instituţional, care să permită creşterea transparenţei în legătură cu modul în care, în decursul timpului, liderii politici, persoanele publice şi oamenii de afaceri şi-au construit bunăstarea actuală", se arată într-un comunicat semnat de Ion Iliescu. Fostul preşedinte al României susţine că problemele legate de acumularea de averi nu privesc numai partidul din care face parte, ci sunt comune tuturor formaţiunilor politice, mai ales celor de la putere, şi afectează credibilitatea întregii clase politice autohtone. Motivând că PSD are nevoie de "un răgaz" pentru a evalua toate consecinţele evenimentelor din ultimele zile, Iliescu anunţă că intră în "silenzio stampa" până săptămâna viitoare, când are programată o conferinţă de presă. Până atunci însă, Iliescu îşi avertizează colegii că, în calitate de fondator al partidului şi ca "om de stânga", susţine toate procesele interne care au ca obiectiv "creşterea credibilităţii şi a forţei PSD ca partid de centru-stânga, precum şi combaterea acelor fenomene care constituie un obstacol în receptarea sa ca alternativă la actuala guvernare".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite