EXCLUSIV Iliescu: „Sorin Oprescu ar fi binevenit în PSD, dar nu cred că se va întoarce”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general este aşteptat cu braţele deschise în PSD, dar Victor Ponta şi Ion Iliescu privesc cu scepticism revenirea în partid a „Doctorului”. Cel mai mare opozant al ideii ca Oprescu să se întoarcă în partid este liderul organizaţiei Bucureşti, Marian Vanghelie, care se teme că şi-ar vedea năruit planul de a candida pentru Capitală.

„Sorin Oprescu ar fi binevenit în PSD, dar nu cred că se va întoarce. Noi însă ar trebui să privim cu deschidere posibilitatea revenirii sale şi să trecem peste resentimente”, a declarat pentru „Adevărul” Ion Iliescu, făcând trimitere la Marian Vanghelie, cel care, în calitate de şef al organizaţiei Bucureşti ar trebui să îşi dea acordul pentru o eventuală întoarcere a „doctorului” în rândul social-democraţilor.

Acesta a reacţionat nervos după ce secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a recomandat ca varianta „Sorin Oprescu,  din nou în PSD” să fie privită cu „foarte, foarte multă deschidere”. Vanghelie a afirmat, ironic, că ia în calcul să-l invite pe Sorin Oprescu în partid. „Dar nu cred că o să le placă la conducere să vină Oprescu la Bucureşti”, a spus Vanghelie. „Ar fi bine ca Vanghelie să fie mai reţinut şi mai înţelept”, l-a muştruluit Iliescu pe vicele PSD.

„Sigur că putem privi cu deschidere spre Sorin Oprescu, e normal să avem un dialog civilizat, l-am invitat şi la Congres. Dar Oprescu, şi mi-a şi spus lucrul acesta, vrea să rămână independent”, a spus Victor Ponta. În privinţa reacţiei lui Marian Vanghelie, Ponta s-a dovedit mai indulgent. „Atât timp cât rămâne în partid, orice opinie critică este binevenită”, a spus liderul PSD.

Şi primarul Constanţei, Radu Mazăre, vede cu ochi buni posibila întoarcere în partid a lui Oprescu. „Sunt prieteni cu el...da, aşa e, Sorin Oprescu are mulţi prieteni în partid. Mai bine să ai mulţi prieteni ca Oprescu decât mulţi duşmani ca Băsescu”, a replicat Mazăre.

Liderul de la malul mării a evitat să comenteze nemulţumirea luiVanghelie. „Sunt convins că dintre toţi potenţialii noştri candidaţi la Primăria Bucureştiului va candida cel mai bine plasat în sondaje”, a declarat Mazăre.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite