Iliescu: Înfiinţarea ministerului pentru fonduri europene poate fi o soluţie bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, astăzi, că înfiinţarea unui minister care să gestioneze fondurile europene poate fi o idee bună.


Iliescu a afirmat că este posibil ca înfiinţarea unui minister care să gestioneze absorbţia fondurilor europene "ar putea fi o soluţie bună", întrucât această activitate "lasă de dorit".
"S-ar putea să fie o soluţie bună crearea unui departament specializat care să urmărească această problematică, modul în care sunt gestionaţi banii în teritoriu, unde sunt patru factori implicaţi, fiecare cu problemele proprii. ", a spus Iliescu.

El a evitat să se pronunţe asupra oportunităţii numirii lui Leonard Orban în fruntea noului minister, spunând că nu se aventureză să facă aprecieri asupra acestuia, întrucât nu îl cunoaşte şi nu a lucrat cu el.
În ceea ce priveşte procedura parlamentară de numire a eventualului nou ministru, Iliescu a spus că se impune audierea în Parlament doar a acestuia, nu a întregului Cabinet, fiind vorba de o remaniere "curentă" în activitatea oricărui Guvern.

Premierul Emil Boc a anunţat că miercuri va trimite Parlamentului propunerea ca Leonard Orban să fie desemnat ministru al Fondurilor Europene.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite