Iliescu despre faptul că Băsescu vrea adoptarea Tratatului de stabilitate. Nu ştiu câtă economie înţelege el

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a afirmat, miercuri, că autorităţile de la Bucureşti se grăbesc să semneze Tratatul de guvernanţă fiscală, fără să înţeleagă exact consecinţele asupra României.

Iliescu a explicat că USL nu se opune adoptării Tratatului, dar că ar vrea o analiza mai clară asupra consecinţelor pe care le va avea acest acord.

"Noi nu avem rezerve şi atitudini negative, dar vrem să îl înţelegem mai bine, să îl analizăm şi să îl descifrăm", a spus Iliescu.

Fostul preşedinte nu înţelege graba Puterii să semneze acordul, având în vedere că România este încă în afara euro.

"Nu ştiu de ce se grăbeşte domnul Băsescu, eu nu ştiu ce cunoştinţe are el şi câtă economie înţelege el şi ce pricepe din toate acestea. Nu înţeleg de ce împinge de la spate o ţară să se angreneze într-o aventură", a mai spus fostul şef de stat.
Iliescu a evitat să se pronunţe asupra unor eventuale riscuri pe care le-ar avea pentru România semnarea Tratatului.

PSD a organizat, miercuri, la Palatul Parlamentului, o dezbatere despre "Tratatul privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Europeana şi Monetară", ce urmează să fie semnat la Bruxelles, la 1-2 martie. Tot miercuri, la Palatul Parlamentului, liderii coaliţiei au semnat un protocol privind ratificarea tratatului de guvernanţă în cadrul UE

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite