Iliescu şi Roman construiesc alternativa la PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Iliescu şi Petre Roman au pus bazele Polului Social. După o întrevedere de câteva ore, la care, pe lângă cei doi, au mai luat parte Răzvan Theodorescu şi Nora Rebreanu, s-a decis că

Ion Iliescu şi Petre Roman au pus bazele Polului Social. După o întrevedere de câteva ore, la care, pe lângă cei doi, au mai luat parte Răzvan Theodorescu şi Nora Rebreanu, s-a decis că proiectul va fi pus în practică.
Iliescu şi Roman au stabilit ca pe data de 3 mai să aibă loc o întâlnire ceva mai amplă unde, speră iniţiatorii, să participe şi liderul PSD, Mircea Geoană. "Ar fi o copilărie, o aroganţă ca PSD să se considere singurul exponent al stângii", spune Ion Iliescu. El a fost destul de critic la adresa partidului pe care l-a fondat, dar şi a actualilor lui conducători. "PSD nu poate să lipsească de la această dezbatere privind stânga pentru că este principalul partid de stânga, care are şi el problemele lui inclusiv de identitate, de credibilitate a mesajului pe care-l oferă, cât şi a mesagerilor lui", susţine Iliescu. Fostul preşedinte afirmă că din acestă construcţie ar putea face parte, pe lângă Forţa Democrată a lui Roman, şi diferite partide mai mici, mişcări sindicale, pensionari, mici meşteşugari. Ion Iliescu nu a exclus posibilitatea ca Polul să aibă, la un moment dat, "şi o componentă electorală". "Nu vrem o structură conjuncturală pe care să o propunem pentru nişte alegeri, şi după aceea să înceapă ciondăneala. Vedeţi ce se întâmplă acum", spune Petre Roman. Mircea Geoană continuă însă să privescă cu dezinteres iniţiativa celor doi. Deşi ştia de întrevederea dintre Iliescu şi Roman, Geoană a preferat să-şi continue turul întâlnirilor cu filialele.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite