Iliescu: "Rămân alături de partid, nu am nevoie de niciun fel de titulaturi, eu am brandul meu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimul discurs din Congresul PSD a fost ţinut de fostul preşedinte de onoare al partidului, Ion Iliescu, cel care a reamintit îndepărtarea lui de la partid din 2005, atunci când Geoană a câştigat şefia, dar el a promis că nu se retrage din PSD, ci doar din funcţiile executive.

Ion Iliescu consideră că acest Congres al PSD poate marca atât o relansare a partidului, cât şi o cădere a lui, dacă nu este aleasă conducerea cea mai potrivită. Fostul preşedinte nu s-a sfiit să le amintească membrilor şi liderilor aflaţi în sală de episodul din 2005, atacându-i destul de dur pe aceştia, dar el a spus că el nu ţine ranchiună, dar că lovitura primită a fost una nemeritată.

"Nu am nevoie de o situaţie specială şi de un statut distinctiv în partid. M-am străduit să fiu util acestui partid. Nu-mi permit să mai ocup o funcţie executivă în partid.

Referindu-se la propunerea lui Năstase de a prelua şefia partidului timp de 9 luni, Iliescu a declarat: "Am refuzat propunerea de a prelua conducerea partidului pentru câteva luni. Nu trebuie să apeleze la un bătrânel de 80 de ani să reafirme partidul. Mi s-a servit o lecţie nemeritată în 2005, şi atunci s-a apelat la mine să revin în partid. Am venit, m-am ambalat în pregătire. Nu le pot ranchiună. "

"În ciuda faptului că arăt bine, cum spun unii, nu-mi pot permite să mă mai angajez în funcţii executive, decizia mea rămâne neschimbată. Ceea ce nu înseamnă că eu părăsesc partidul. În 2005 aveam toate motivele să o fac. Rămân aprecierile mele de atunci valabile pentru calitatea morală a celor care au săvârşit ce au săvârşit atunci. ", a spus Iliescu.

"Rămân alături de partid, nu am nevoie de niciun fel de titulaturi, eu am brandul meu. ", a adăugat Iliescu, reuşind să ridice sala în picioare.  Nu cred că acest brand are nevoie de susţinere instituţională.

Nu vreau să influenţez cu nimic votul vostru, eu am toată încrederea că se va orienta cum trebuie acest Congres. Rămân în partid, şi pun la dispoziţia partidului experienţa, sfatul, consiliere în problemele principale.

"Cred că sunt trei domenii mari care trebuie abordate de conducerea PSD: bătălia parlamentară, în plan naţional. PSD-ul a cam lipsit în ultima vreme din marile confruntări. Avem poziţii serioase la nivelul administraţiilor locare şi teritoriale, acolo este contacul viu al partidului cu oamenii. Partidul însuşi a slăbit viaţa dinamică a oraganizaţiilor de partid locale, teriotoriale, trebuie să le dăm viaţă. La viitorul statut vreau să intervin cu propuneri de modificare." ,  a mai spus Iliescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite