Iliescu: Guvernul a manifestat seninătate şi echilibru în chestiunea listelor electorale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Adevarul/Ion Iliescu
Foto Adevarul/Ion Iliescu

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, astăzi, referindu-se la afirmaţiile preşedintelui interimar Crin Antonescu, potrivit cărora Guvernul a dat dovadă de timiditate şi ezitare în chestiunea listelor pentru referendum, că Executivul nu a vrut să interfereze, manifestând seninătate şi echilibru.

Întrebat cum priveşte faptul că preşedintele interimar Crin Antonescu a acuzat Guvernul de timiditate şi ezitare în chestiunea listelor pentru referendum, Iliescu a răspuns: "Nu am reţinut acest aspect, ci doar îndemnul de a nu se lăsa intimidaţi de tot felul de intervenţii - şi aici are dreptate - mai ales domnul Băsescu, e stilul său de a apela la asemenea lucruri".

"Guvernul cred că a arătat şi seninătate şi echilibru, nu a vrut să se interferze, acordă toată încrederea Curţii Constituţionale, nimic altceva", a continuat Iliescu.

Fostul preşedinte a spus că ideea de a verifica listele electorale este o chestiune solicitată de Curtea Constituţională, la care Guvernul caută soluţia adecvată.

"Trebuia din recensământ să se desprindă doar situaţia populaţiei, iar Instititul Naţional de Statistică a dat şi un element la recensământ: avem o populaţie stabilă de 19 milioane, din care 4 milioane sunt până în 18 ani, deci avem 15 milioane votanţi. 8,5 milioane care au venit la vot înseamnă 60% prezenţă la vot. Asta e situaţia de care Curtea Constituţională nu poate să nu ţină seama", a spus Iliescu.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că a observat că Guvernul a dat dovadă de "timiditate şi ezitare" în chestiunea listelor pentru referendumul din 29 iulie, afirmând că premierul Victor Ponta pare "ameninţat şi intimidat" în ultimele zile.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite