Iliescu şi Constantinescu au uitat de vechile rivalităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foştii preşedinţi ai României, Ion Iliescu şi Emil Constantinescu (foto), au ajuns, pe parcursul acestui an, la o relaţie apropiată atât din punct de vedere politic, cât şi

Foştii preşedinţi ai României, Ion Iliescu şi Emil Constantinescu (foto), au ajuns, pe parcursul acestui an, la o relaţie apropiată atât din punct de vedere politic, cât şi personal.

De unde altădată erau adversari ideologici ireconciliabili, astăzi foştii şefi de stat participă împreună la diverse evenimente (cum ar fi recenta lansare la Bucureşti a cărţii fostului vicelider american Al Gore ("Un adevăr incomod") sau îl combat pe actualul preşedinte Băsescu. Cu toate acestea, după cum spune Emil Constantinescu, cei doi lideri nu sunt frustraţi şi nu s-au unit împotriva lui Traian Băsescu.

"Ideea pe care noi o propunem societăţii este formula unui dialog civilizat între două puncte de vedere diferite. Ne ascultăm şi nu ne întrerupem unul pe altul când vorbim. Există dialog chiar cu puncte de vedere diferite", spune Emil Constantinescu, care se înţelege cu Ion Iliescu, deşi nu îi împărtăşeşte viziunile legate de agricultură sau chiar de mediu.

Cei doi foşti preşedinţi români au participat, pe 27 şi 28 noiembrie, la Budapesta, la două evenimente diferite, Ion Iliescu la o dezbatere a Forumului Politic Mondial, fondat de fostul lider rus Mihail Gorbaciov, iar Emil Constantinescu la un seminar privind democraţia în tranziţie. Miercuri seară, înainte de a se întoarce în ţară, cei doi foşti preşedinţi au luat cina împreună, alături de preşedintele Academiei ungare, după cum precizează Ion Iliescu. (Oana Iuraşcu)

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite