Iliescu: Abordarea "suntem condamnaţi să câştigăm" e periculoasă pentru USL, se pot pierde alegerile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Iliescu
Ion Iliescu

Mentalitatea că opoziţia va câştiga cu siguranţă alegerile şi lăsarea "pe tânjeală" a activelor de partid sunt periculoase pentru USL şi pot duce la pierderea alegerilor, avertizează preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.


Iliescu a fost întrebat, în cadrul unei emisiuni TVR 3 unde a participat marţi seară dacă este de acord cu afirmaţia lui Victor Ponta că USL poate pierde alegerile doar dacă se destramă. Iliescu a sugerat că o asemenea abordare ar putea să fie greşită şi a recomandat celor de la USL să nu slăbească eforturile. "Nu-i singura cale, pot fi şi altele. Chiar nespărgându-se, dacă nu lucrează împreună... Dacă USL nu ţine seama de toate măsurile pe care Puterea le va lua şi dacă tot activul celor două partide nu va lucra cum trebuie şi se va lăsa pe tânjeală că schimbarea e inevitabilă, poate să piardă. Eu sper să nu predomine o asemenea mentalitate. Şi din câte ştiu, se mobilizează oamenii. E un pericol să se considere că <vrem, nu vrem, ne străduim, nu ne străduim, suntem condamnaţi să câştigăm>. E periculoasă o asemenea abordare. De aia spuneam: se poate şi pierde printr-o asemenea abordare", a declarat Iliescu.
USL trebuie să ia în serios toate acţiunile puterii, "inclusiv toate aceste măsuri care apar în ultima vreme, toate aceste mişcări de învăluire", a adăugat liderul PSD. "Şi diversiunea DD, şi diversiunea UNPR, şi toate mişcările astea <populare>... Toate sunt făcute să capteze electorat. Deci nu este numai bătălia directă cu PDL-ul, ci apar tot felul de de asemenea lucruri, care adaugă elemente în plus în viitoarea bătălie electorală. De aia spuneam că sunt diversiuni - că deşi pot fi şi superficiali, pot să şi sustragă o parte din electorat şi să schimbe datele problemei, să schimbe bilanţul electoral", a mai spus Ion Iliescu.
O altă recomandare pe care Iliescu a făcut-o USL a fost să aleagă cei mai buni oameni pentru alegeri, "cinstiţi şi corecţi", şi nu pe cei susţinuţi de anumite interese. Întrebat cum trebuie să fie candidatul USL, Iliescu a răspuns: "un singur profil: să ştie să câştige încrederea oamenilor. Să fie om capabil, să fie cinstit, corect şi cunoscut ca atare, apreciat ca atare de cetăţeni. Nu-i suficient ca el să fie <cristal> din toate punctele de vedere, trebuie ca şi cetăţenii să-l perceapă ca atare

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite