„Ignoranţa“ lui Băsescu, taxată de un senator PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Radu F. Alexandru
Radu F. Alexandru

„Opiniile dumneavoastră despre istoria modernă sunt incalificabile şi impardonabile", reprezentând, de fapt, „probe ale ignoranţei" - a fost mesajul dur pe care i l-a transmis ieri preşedintelui Traian Băsescu senatorul PDL Radu F. Alexandru (foto), singurul democrat-liberal care „a îndrăznit" să-i dea replica şefului statului.

 În scrisoarea deschisă adresată ieri, senatorul PDL a mai arătat că nu poate să mai aibă încredere în „discernământul şi dreapta judecată" a preşedintelui, care l-a numit săptămâna trecută pe Rege „trădător" şi „slugă la ruşi".

Principalele critici din scrisoarea deschisă:

- Discursul ţinut în faţa Parlamentului ar fi fost cu siguranţă cadrul cel mai potrivit să îndreptaţi ce se mai putea îndrepta. Nu v-aţi dovedit capabil de un asemenea gest.
- Opiniile dumneavoastră despre Istoria modernă a României sunt incalificabile şi impardonabile, probe ale unei ignoranţe ce vă descalifică.
- Aliatul pe mâna căruia a mers Ion Antonescu şi căruia i-a rămas fidel până în ultima clipă, trăgând România în cea mai dezastruoasă aventură din Istoria ei, s-a numit Hitler şi Germania nazistă. Şi puteţi declara astăzi fără să vă cutremuraţi că împărtăşiţi fără rezerve opţiunea lui Antonescu şi că, în locul lui, aţi fi procedat la fel? Chiar nu ştiţi nimic din tot ce a însemnat «programul politic» al Führerului?
- Nu am să insist nici o clipă asupra limbajului inacceptabil cu care vă permiteţi să vorbiţi până şi despre Rege. Ce mă oripilează este capacitatea de a răstălmăci şi nesocoti fapte asupra cărora Istoria, prin documente şi analize produse de personalităţi ştiinţifice de necontestat, din întreaga lume, s-a pronunţat în modul cel mai limpede şi cel mai argumentat.
- Încercarea dumneavoastră de a minimaliza importanţa istorică a rolului jucat de Rege, dincolo de stupoare, cred că obligă orice cetăţean conştient al României să-şi dea un răspuns ferm la întrebarea: „Mai pot să am încredere în discernământul şi în dreapta judecată a  preşedintelui Ţării?" În ceea ce mă priveşte, cu o amărăciune pe care nu vi-o ascund, răspunsul este NU. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite