Igaş: Reorganizarea administrativă, realizată “acum şi în acest an”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Igaş, ministrul Administraţiei şi Internelor
Traian Igaş, ministrul Administraţiei şi Internelor

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a susţinut că reorganizarea administrativ-teritorială trebuie realizată "acum şi în acest an", adăugând că aşteaptă "mai multă înţelegere" din partea UDMR, care ar trebui să înţeleagă că "reforma statului nu poate fi blocată pe motive minore".

Ministrul a pledat în favoarea reorganizării printr-o suită de figuri de stil, finalizată cu "luarea problemei în piept". "Reîmpărţirea administrativ-teritorială este un lucru care trebuie să se întâmple şi, dacă vrem să modernizăm România, trebuie să se întâmple acum şi în acest an. Avem posibilitatea să recroim toate structurile şi să aşezăm cărămidă cu cărămidă pe fiecare segment. Avem capacitatea să facem acest lucru, în perioada imediat următoare. Sunt dispus să luăm problema în piept şi să o ducem la bun sfârşit", a declarat Traian Igaş, citat de Mediafax.

El a apreciat că, de exemplu, consilierii judeţeni trebuie să ştie ce au de făcut în mandatele lor.

"Consiliile judeţene sunt prevăzute în Constituţie, iar un consiliu judeţean poate fi şi pe o structură de câteva judeţe. Eu cred că acest proces trebuie finalizat pe parcursul anului 2011 şi trebuie intrat la alegerile din 2012 pe acest concept, pentru ca noua structură aleasă să ştie exact ce are de făcut în noul mandat", a mai declarat Igaş.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite