Igaş: Vor fi disponibilizaţi 10.000 de angajaţi din MAI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chemat la audieri de deputaţi, ministrul de Interne Traian Igaş a declarat că în următoarele două luni vor fi disponibilizaţi 10.000 de angajaţi din MAI. În legătură cu suspendarea parţială a normei de hrană, el a explicat că aceasta e o decizie tempoară, până în luna în iulie.

El a precizat că, pentru prima dată după '89, vor di disponibilizări semnificativă şi în structurile de conducere: "Va fi un număr important şi din aparatul central. Am început cu structura centrală. În teritoriul se ştie care va fi numărul celor pleacă din fiecare structură".

"Numărul celor care vor trebui să plece din minister va fi de 10.000, în următoarele două luni", a spus Igaş.

Şeful MAI a subliniat că există cadrul legal pentru a se face aceste disponibilizări, dar a admis că vor fi emise şi hotărâri de guvern.

Întrebat care vor fi criteriile după care se vor face disponibilizările, deoarece se mai pot lua în calcul sancţionările, abaterile şi celelalte criterii specificate în propunerea PDL care n-a trecut în Parlament, Traian Igaş a explicat că trimiterea acasă a celor 10.000 de angajaţi se va face după o examinare prealabilă a celor din MAI, iar tot procesul va fi unul transparent.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite