Igaş: Poliţia se va restructura. Poliţistul să iasă în stradă, să nu se mai ascundă în birou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Igaş
Traian Igaş

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat astăzi că, în perioada următoare, va trece la o restructurare a Poliţiei. El nu a exclus disponibilizările din rândul poliţiştilor şi jandarmilor şi a subliniat că vrea ca poliţistul să fie în stradă şi să nu se mai ascundă în birou.

La dezbaterea bugetului MAI, Traian Igaş a atras atenţia că în fiecare an sunt 6.000 de absolvenţi pentru a intra în poliţie. Cum necesarul este de 2.000, rămâne un excedent de 4.000 de persoane anual. Igaş a adăugat că MAI are poliţişti peste norma europeană, dar că nu sunt bine organizaţi, transmite Mediafax.

"În perioada următoare voi trece la o reorganizare a Poliţiei, chiar la o restructurare", a spus Ministrul de Interne.

"Suntem peste norma europeană în privinţa numărului poliţiştilor. Nu suntem destul de bine organizaţi. În loc să găsim poliţistul pe stradă, îi găsim pe sub un birou", le-a spus Traian Igaş parlamentarilor.

Ministrul a explicat că face în prezent o evaluare a acestei situaţii, iar, până la sfârşitul anului, va spune public care sunt propunerile sale.

"Este posibil" să se facă disponibilizări a declarat Iglas. "Încă facem evaluări, sper ca până la sfârşitul anului să fie definitivată, dar, până atunci, nu aş vrea să fac alte comentarii. Facem evaluări în privinţa realocării unor angajaţi din MAI. Este posibil să avem oameni care să plece din minister. Nu pot să dau o cifră pentru că nu am finalizat evaluarea", a adăugat el.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că spre deosebire de alte instituţii, ministerele Finanţelor şi Internelor nu s-au restructurat, dar că din 2011 trebuie să aibă loc acest proces.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite