Igaş: Data potrivită pentru aderarea României la Schengen e în octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul de Interne, Traian Igaş, după Consiliul JAI de la Luxembourg (iunie 2011)
Ministrul de Interne, Traian Igaş, după Consiliul JAI de la Luxembourg (iunie 2011)

Data potrivită pentru aderarea României şi Bulgariei la Schengen este în octombrie, a declarat ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş. El participă, la Sofia, la o conferinţă legată perspectivele aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.

Traian Igaş a explicat că deşi România nu a aderat încă la Spaţiul Schengen, deşi a îndeplinit toate criteriile tehnice, din cauza stadiului de pregătire a Bulgariei.

El a subliniat că deşi guvernul de la Bucureşti este preocupat în legătură cu raportul Comisiei Europene din iulie, pe justiţie, lucrurile nu trebuie amestecate, iar  România trebuie să fie tratată la fel ca celelalte state membre.

Miniştrii de Interne ai UE au stabilit, săptămâna trecută, la Luxemburg că România şi Bulgaria ar putea adera în două etape la Spaţiul Schengen, până la sfârşitul anului 2012, dacă se constată o reformă a justiţiei şi dacă va fi combătută corupţia. Propunerea a venit din partea Franţei şi Germaniei şi ea va fi dezbătută din nou de miniştrii de Interne ai UE în septembrie 2011, transmite Mediafax.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite