Igaş: 350 de magazine etnobotanice au fost închise, din 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor, că în prezent sunt 26 de magazine, din 373 câte erau anul trecut, care mai comercializează produse etnobotanice.

El a subliniat că Guvernul României acţionează împotriva consumului de droguri, desfăşurând operaţiuni de combatere şi prevenire, iar măsurile luate deja au limitat comerţul cu aceste substanţe, transmite Mediafax

"Dacă în 2010 funcţionau 373 de magazine cu acest profil, în prezent mai funcţionează numai 26 de unităţi. Aprope 350 de magazine au fost închise de anul trecut până acum. Vă asigur că nu ne vom opri aici", a spus Traian Igaş.

Şeful MAI a precizat că echipele de control au aplicat amenzi de peste 3,1 milioane de lei şi au confiscat peste 16.200 de plicuri care conţineau substanţe psihoactive.

"A fost suspendată activitatea a 124 de unităţi de desfacere şi au fost închise 102 magazine. Organele de cercetare penală au înregistrat 322 de dosare în care sunt cercetate 480 de persoane. Pentru 38 de persoane a fost aplicată măsura reţinerii", a adăugat ministrul de Interne.

Deputaţii au dezbatut astăzi moţiunea simplă a USL intitulată "Un flagel naţional - plantele etnobotanice". Votul va fi dat marţi.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite